Ljubimci

Komentari 5

I glačanje možete iskoristiti za igru s vašim kućnim ljubimcem

I glačanje možete iskoristiti za igru s vašim kućnim ljubimcem

Za pokazivanje ljubavi nisu potrebni sati. Ako vam je raspored pretrpan obavezama s ljubimcima razgovarajte dok radite male kućanske poslove ili odmarate uz televizor

Vlasnici s kućnim ljubimcima svaki dan u prosjeku provedu 40 minuta. Pokazalo je to istraživanje čije je rezultate u svojoj najnovijoj knjizi koja govori o navikama Amerikanaca objavila autorica Leslie Alderman.

Budući da je to premalo vremena portal MNN.com za sve vlasnike koji zbog previše obaveza ljubimcima ne mogu posvetiti više od 40 minuta dnevno donosi tri savjeta koja će im omogućiti spajanje 'ugodnog s korisnim' .

Kućanski poslovi

Za pokazivanje ljubavi nisu vam potrebni sati. Ako vam je raspored pretrpan obavezama s ljubimcima razgovarajte dok radite male kućanske poslove  ili odmarate uz televizor. Mazite ih, češljate i razgovarajte s njima. Nije važno što govorite, gledajte ljubimca u oči i pokažite im da imaju vašu pažnju. 

Usavršavanje naredbi

Prezauzeti ste da psu bacate lopticu na livadi? Isto to možete raditi za večerom, zavrijeme peglanja ili sređivanja režija. Ako primjerice ima neko predznanje kroz igru i bacanje loptice možete uvježbavati osnovne naredbe poput sjedni, lezi, dođi i donesi. Važno je da ljubimac shvati da ste uz njega.

Gdje možete ljubimca vodite sa sobom

Nakon radnog vremena svatko od nas mora obaviti i privatne obaveze poput plaćanja računa i nabavke 'špeceraja'. Ako vaš ljubimac voli vožnju u automobilu povezite ga sa sobom. Još bolje, ako do odredišta možete doći bez automobila iskoristite priliku za šetnju. Pritom pazite da ga ne ostavljate samog, pogotovo na vrućinama ili kada je hladno.

Zanima nas koliko vremena vi posvećujete svojim ljubimcima te kako im nadoknađujete vrijeme propušteno zbog obaveza u školi, na fakultetu ili radnom mjestu?