Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Kujica Arbor slika kao Picasso! Svoje slike prodaje za 2665 kn

Kujica Arbor slika kao Picasso! Svoje slike prodaje za 2665 kn
2

Prije nego je udomljena Arbor je lutala ulicama Las Vegasa. Nakon što je postala pseća slikarica Arbor se odlučila posvetiti humanitarnom radu prodajući svoje slike

VIDEO

Kada je udomio Arbora, psa koji je lutao ulicama Las Vegasa bračni par Bryce i Jennifer Henderson nije niti slutio kakav talent posjeduje njihov novi ljubimac. Prema pisanju portala TheSun.co.uk dvogodišnja kujica  prava je umjetnica koja obožava slikanje. 

Za jednu sliku potrebno 10 do 15 minuta

- Kada ljudima kažemo da naš pas slika mnogima nije jasno kako to čini. Misle da za to koristi svoje šape ili rep. Nakon što im pokažemo video na kojem je Arbor 'u akciji' svi ostaju ugodno iznenađeni, komentirajući kako je naš pas pravi slikar - kaže Bryce.

 Dodaje kako je Arborin talent otkrila supruga koja je, shvativši da su udomili inteligentnog psa koji voli učiti pred nju stavila neobičan izazov. Pokušala ju je naučiti slikati. U tome je, uz puno truda i podijeljenih nagradica uspjela. Pas je naučio držati kist u zubima i povlačiti ga naprijed-nazad. 

Novootkriveni talent s vremenom je usavršila i počela slikati prava 'remek djela' za koja joj je potrebno 10 do 15 minuta. Iako u slikanju uživa u vlasnici joj dozvoljavaju  slikanje samo jedne slike mjesečno. 

Društvena odgovornost

Kao i sva druga umjetnička djela i Arborina se prodaju. Najskuplja slika prodana je za 2655 kuna (453 dolara). 

Sav novac, zarađen od prodaje slika njezini vlasnici uplaćuju u humanitarne svrhe, za životinje kojima je potrebna pomoć.

 Organizacija Humane Association zbog svega navedenog nominirala ga je za 'psećeg junaka godine'. Nagrada je to koja se svake godine dodjeljuje psima koji svojim radom pomažu društvu.

Pozivamo vas da posjetite rubriku Udomi me te udomite psa ili mačku. Svi oni u sebi skrivaju neke talente, samo ih treba otkriti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith