Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
1 komentara

Obrok i osvježenje za ljubimca: Bez vode niti u običnu šetnju

Kao i kod svih živih bića tako i kod pasa voda je najvažniji obrok, pogotovo u vrijeme visokih temperatura. Osim za piće vodom možete 'umiti' ljubimca te ga tako rashladiti

Anto Magzan/Pixsell
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1 komentara

Bez obzira vodili psa u uobičajenu šetnju, na plažu ili s njim putovali na more uz sebe uvijek imate bočicu svježe vode. 

Zašto? Kao i kod svih živih bića tako i kod pasa voda je najvažniji obrok, pogotovo u vrijeme paklenih ljetnih temperatura. Osim za pijenje vodom možete 'umiti' ljubimca te ga barem malo rashladiti.

Dobro je znati

Psu uvijek osigurajte svježu vodu koju treba mijenjati minimalno tri puta na dan, a najbolje svaki put kada se zagrije. Možete dodati i nekoliko kockica leda.

Posude za vodu uvijek moraju bit čiste.

Idete li na dug put ili pak samo u uobičajenu šetnju uvijek nosite bočicu s vodom

Ako pas jede suhu hranu bit će mu potrebno više vode

Uz vodu dajte mu i voće i povrće bogato vodom ili pak zaleđeni jogurt kao ljetno osvježenje. S ledom nemojte pretjerivati.

Promatrajte koliko vaš pas pije vode. Pije li previše ili premalo vode savjetujte se s veterinarom jer razlog mogu biti drugi zdravstveni problemi.

Spriječite psa da pije vodu iz potoka, rijeka i lokvi jer u njima se nalaze razne bakterije. Isto se odnosi na pijenje vode iz wc školjke.

P.S. 

Sve navedeno vrijedi i za mačke

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message