Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Ovo je dokaz da pas baš i nije za svako dijete! Slažete li se?

Ovo je dokaz da pas baš i nije za svako dijete! Slažete li se?
1

Video prikazuje dječaka kako skače po trampolinu istovremeno bacajući psa u zrak. Nekad ga ulovi, a nekad pas jednostavno tresne o tlo. Smatrate li to zlostavljanjem?

VIDEO

Društvenim mrežama i američkim portalima proširila se video snimka koja prikazuje 11 - godišnjeg dječaka kako skače na trampolinu, istovremeno u zrak bacajući psa koji mu svako malo pada na tlo.

Zanima nas vaše mišljenje?

Kako to već biva odmah je krenula lavina optužbi na račun dječaka. Zanima nas vaše mišljenje?

Kako bi dobili širi kontekst opisati ćemo pozadinu cijele priče.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako piše wsmv.com dječakova susjeda čula je cviljenje psa  nakon čega je dječaka zamolila da psa prestane bacati u zrak, što je on odbio. Odlučila je zato sve snimiti te je pozvala policiju.

Nakon što ju je posjetila policija, ali i vidjevši što je njezin unuk radio psu dječakova baka izjavila je kako će dječak bit primjereno kažnjen te da je (ako treba) spremna psa odvesti veterinaru. Kao olakotnu okolnost navela je da njezin unuk pati od psihičkih problema.

Dijete ne može samo brinuti o psu

Naš stav je da se radi o zlostavljanju psa, ali krivim ne smatramo dječaka, već onoga tko mu je psa nabavio. Smatramo to očitim primjerom da pas baš i nije za svako dijete. 

Pas pogotovo nije za dijete s posebnim potrebama koje o psu sasvim sigurno ne može brinuti. Druga je stvar da dječaku pomaže stručna osoba sa licenciranim terapeutskim psom, ali ovdje to očito nije slučaj.

Pogotovo jer njegova baka koja  bi kao odrasla osoba trebala brinuti o psu ( ali i dječaku) smatra da njezin unuk prema psu nije nasilan, unatoč tome što i policija tvrdi da ovo nije prvi slučaj zlostavljanja.

Hoće li dječak bit kažnjen?

Ostaje nejasno hoće li dječak snositi kakve zakonske posljedice ( nadamo se da neće -osim oduzimanja psa), ali kao što smo već pisali FBI maloljetne zlostavljače životinja upisuje u poseban registar, tretirajući ih kao potencijalne ubojice. 

Pročitajte o čemu se radi?!

Ovim putem pozivamo vas da se dobro informirate prije nego nabavljate psa, a nabavljate li psa za dijete morate znati da ćete većinu posla oko psa morati raditi vi kao roditelj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....