Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Pas Faith kreće se kao čovjek i daje podršku ratnim invalidima

Jude Stringfellow preuzela je brigu o tada bespomoćnoj kujici od koje su svi digli ruke. Nazvala ju je Faith i odlučila naučiti hodati na dvije noge. To joj je i uspjelo

Internet
Foto: Internet
2 komentara

Kujica Faith rođena je bez prednje noge na Badnjak 2002. godine. Ubrzo, liječnici su joj morali odstraniti i drugu. 

Njezin tadašnji vlasnik našao se u nedoumici: Uspavati je ili joj dati priliku da živi unatoč hendikepu?

Nova vlasnica, novi početak

Odgovor smo srećom saznali jer da vi ne čitate ovaj članak ona bi vrlo vjerojatno, poput mnogih pasa koji se rađaju s nekim hendikepom bila uspavana.

Jude Stringfellow iz Oklahome ponudila se preuzeti brigu o tada bespomoćnom psu od kojeg su svi digli ruke. Nazvala ga je Faith i odlučila ga je naučiti hodati na dvije noge.

Kako bi Faith osjetila što znači kretati u početku ju je stavljala na dasku za surfanje. Svaki njezin pokret nagrađivala je njezinom poslasticom - maslacem od kikirikija. Hrabrili su je i drugi psi. 

Postala je zvijezda

Trud se isplatio i Faith je već nakon šest mjeseci naučila držati ravnotežu na stražnjim nogama, povremeno skačući prema naprijed. Nastavila je s vježbama i ubrzo naučila hodati na dvije noge, poput čovjeka.

Zahvaljujući njezinoj sadašnjoj vlasnici Faith je postala zvijezda koja ima svoju knjigu, 'daje' intervjue, o njoj se snimaju emisije, trebala je glumiti u Harry Potteru.

Faith dobila vojno priznanje

 Američka vojska dodijelila joj je čin narednika zbog njenih 'zasluga domovini'. Naime, nakon što ih je u znak podrške posjetila u bolnici Faith je postala uzor mnogim ratnim vojnim invalidima koji vjeruju da će i oni poput ovog psa jednog dana opet prohodati.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message