Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Pogledajte savršene portrete pasa! Kako fotografirati psa?

Kako bi dobili dobru fotografiju budite spremni zaprljati odjeću jer tijekom sessiona teško da će se pas sam od sebe idealno namjestiti, nasmiješiti i zuriti u foto objektiv

YouTube
Video: YouTube
0 komentara

Pas naš svagdašnji! Četveronožni lajavac prekriven dlakama svakodnevno uveseljava ljubitelje životinja širom svijeta. Vlasnike pak inspirira na 'škljocanje' mobitelima i fotoaparatima. 

Sve to s ciljem stvaranja idealne fotografije ljubimca koju će spremiti u obiteljski album i/ili podijeliti na društvenim mrežama.

 Jedna od takvih vlasnica je Elke Vogelsang koja uživa u portretiranju svojih pasa, ali i drugih kućnih ljubimaca.  Time se bavi profesionalno. U galeriji iznad članka priložili smo video s nekim njezinim fotografijama. 

Za sve vas koji uživate u fotografiranju životinja u neobičnim pozama ova profesionalna fotografkinja ima nekoliko savjeta.

Budite strpljivi

- Moja tri psa: Noodles, Scout i Ioli omiljeni su mi modeli i nalaze se na puno mojih fotografija. Ali fotografiram i pse klijenata. Jedan foto session traje najmanje sat vremena u kojih pokušavam shvatiti što pse najviše motivira kako bi se namjestili i dozvolili da ih fotografiram u točno određenoj pozi - objašnjava fotografkinja koja dodaje kako su vlasnici u pravilu nervozniji od svojih pasa.

- Većina ljudi misli da je nemoguće psa fotografirati u točno određenoj pozi, a pritom dobiti dobru fotografiju. To nije istina. Potrebno je postići opuštenu atmosferu te istovremeno bit strpljiv te koncentriran na zadatak. Ako ste nervozni dobit ćete fotografije nervoznog psa - nastavlja stručnjakinja za pseće portrete. 

Kako privući pozornost psa?

Pozornost psa pokušajte privući zvukovima. U pravilu psi bolje reagiraju na prigušene zvukove poput šaptanja i/ili zviždanja. Naravno, i na poslastice te loptice. Ako možete nekoga zamolite da vam pomogne. 

Dok vi fotografirate pomoćnik neka psa 'izaziva' s poslasticom iznad fotoaparata ili neka baci lopticu u određenom smjeru. Sve su to mali trikovi za pridobiti pseću pozornost odnosno fotografirati savršenu fotografiju.

Upoznajte psa i 'okinite' puno fotografija

Poznavajući psa odnosno onoga što im se sviđa lakše ćete ga pridobiti na suradnju. Kod fotografiranja uvijek isprobajte različite kutove snimanja,  različite pristupe fotografiranju i pokušajte psa dobiti što bliže. Učinite to strpljivo i s puno psećih poslastica. 'Okinite' što više fotografija.

Spustite se na 'pseću razinu'

Kleknite, lezite ... Kako bi dobili dobru fotografiju budite spremni zaprljati odjeću jer tijekom sessiona teško da će se pas sam od sebe idealno namjestiti, nasmiješiti i zuriti u objektiv dok ga vi fotografirate.

Izvor: Fastcocreate.com

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message