Ljubimci

Komentari 0

Odlučile su roniti s morskim psima: On im pokazao zube

Odlučile su roniti s morskim psima: On im pokazao zube

Dvije djevojke u sklopu turističkog posjeta Južnoj Africi odlučile su roniti s morskim psima. Očekivale su ležernu zabavu, ali morski pas priuštio im je pravi spektakl

Kao što smo već pisali velika bijela psina poznatija kao 'veliki bijeli' najpoznatiji je morski grabežljivac koji gdje god se pojavio istovremeno izaziva strah i poštovanje.

Strah iz razloga jer je riječ o morskom psu koji je poznat po napadima na ljude, a poštovanje jer je riječ o životinji koja je zahvaljujući sposobnosti preživljavanja, unatoč ljudskim pokušajima da ih se istrijebi preživjela tisuće godina.

Velike bijele psine najčešće se stavlja u kontekst morskih pasa ljudoždera iako se ljudima uopće ne hrane. Naprotiv, njihova probava prespora je da probavi plijen s visokim udjelom kosti, mišića i masti. 

Istina, velike bijele psine napadaju ljude, najčešće ronioce i surfere jer ih isti načinom kretanja kroz vodu podsjećaju na morske lavove kojima se morski psi hrane.

Kako izgleda napad morskog psa iskušale su nedavno i dvije djevojke koje su  u sklopu turističkog posjeta Južnoj Africi odlučile su roniti s morskim psima. Očekivale su ležernu zabavu, ali morski pas priuštio im je pravi spektakl.

Znate li da su velike bijele psine ubijale i u Hrvatskoj? Opširnije