Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Udruga Noina Arka iz Zagreba traži volontere! Prijavite se

Ako doista imate volje, ako ste pouzdani i odgovorni, ma koliko god ponekad znalo biti teško, dolazit ćete kući ispunjenog srca jer pomagati životinjama veliko je djelo

Noina arka
Foto: Noina arka
0 komentara

Noina arka, udruga za zaštitu životinja koja skrbi o ranjenim i napuštenim životinjama traži volontere. Tim povodom na svojim web stranicama objavili su članak u kojem objašnjavaju Kako volontirati u Noinoj arci?

Volontiranje u prihvatilištu

U Noinoj arci može se volontirati u našem prihvatilištu u Dumovcu (iza Ivanje Reke, prihvatilište Noine arke nalazi se odmah do Gradskog azila). Prihvatilište ima svoje radno vrijeme, a „režim“ volontiranja nešto je fleksibilniji. 

Volonteri dolaze u radno vrijeme, u unaprijed dogovorenom terminu, poštuju SVE upute Marijane ili Seke (ovisno o tome koja je taj dan u prihvatilištu). Pse iz boksova volonteri puštaju na istrčavanje, a u međuvremenu čiste (peru) boksove.

Volontiranje u stacionaru

Noina arka od 2005. prima ranjene pse koji se, do oporavka, nalaze u stacionaru na Veterinarskom fakultetu. Biti volonterom u stacionaru znači doista svoju ulogu shvaćati vrlo ozbiljno. Ipak je riječ o ranjenim psima. 

Za volontiranje u stacionaru OBAVEZAN je dolazak u dogovorenom terminu (tjedni raspored volontiranja radi se putem elektronske pošte svaki četvrtak). 

U slučaju bolesti ili neke neodgodive hitne obaveze potrebno je odmah kontaktirati koordinatora volontera kako bi se na vrijeme našla zamjena.

U stacionaru je potrebno „pokriti“ dvije smjene, jutarnju (od 8.30-11.00 h) i popodnevnu (od 17.00- 19.00 h). Smjene volontera odvijaju se svakim danom, pa i praznicima i vikendima. Svaka smjena ima vođu smjene. 

Obaveze volontera

Voditelj smjene odgovoran je za davanje terapija i vođenje ranjenika na određene klinike. Tijekom svoje smjene volonteri šeću pse, peru malene boksove u kojima su smješteni ranjenici, hrane pse i rade sve što je potrebno.

Pri tome je apsolutno neophodno slijediti stroge upute vođe smjene bez pogovora kao i slijediti upute zapisane na boksu svakog ranjenika.

Boksovi su smješteni na visini od otprilike 1 m i SVAKI se pas iz boksa mora na rukama prenijeti na pod (nije dozvoljeno skakanje životinje na pod). 

Ako je to neophodno za oporavak, upute mogu sadržavati i zabranu šetanja (ako je psu preporučeno strogo mirovanje), koju hranu pas MORA dobiti ( u slučaju posebnog režima prehrane) te svaki eventualan zaseban zahtjev. 

Ne slijediti upute na boksu i upute vođe smjene može za posljedicu imati dodatno pogoršanje zdravstvenog stanja ranjenog psa.

Velika odgovornost

Zbog velike odgovornosti volontiranje u stacionaru obavezno započinje volontiranjem u jutarnjoj smjeni. Tek nakon 5-7 volontiranja u jutarnjoj smjeni i dokazane pouzdanosti volonter može započeti, u skladu s dogovorom s koordinatorom volontera, volontirati i u popodnevnoj smjeni.

MALOLJETNE osobe mogu volontirati isključivo ako imaju dozvolu roditelja.

Volontiranje zna biti naporno, nije miomirisno, te je neophodno dolaziti u trenirci ili sličnoj, lako perivoj, odjeći. Naime, znalo se događati da se stigne na volontiranje u odjeći namijenjenoj „subotnjoj špici“.

Želite volontirati? Ispunite formular

Ako doista imate volje, ako ste pouzdani i odgovorni, ma koliko god znalo ponekad biti i teško i prljavo, dolazit ćete kući srca prepunog predivnim osjećajem jer pomagati potrebitima ispunjava naše živote.

Smatrate li se osobom spremnom za volontiranje ISPUNITE FORMULAR. Kontaktirati će vas koordinator volontera, a sve dalje ovisi samo o vama.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message