Obavijesti

Ljubimci

Komentari 2

MijauVau subota na Bundeku oduševila je ljubitelje životinja

MijauVau subota na Bundeku oduševila je ljubitelje životinja
9

Na Bundeku je proslavljen Međunarodni dan zaštite životinja dodjelama nagrada volonterima, revijom i utrkom koji su organizirali udruga MijauVau i grad Zagreb

VIDEO

Uživali su svi, psi u brojnim psećim nagradicama i kupanju u jezeru, a vlasnici u zabavnom programu, iznenađenjima i korisnim veterinarskim savjetima poput onih o nužnom pregledu zuba kod pasa. Uručene su i brojne zanimljive nagrade.

- Ovdje sam kako bi promovirala volontiranje i naravno udomljavanje životinja - rekla nam je Klara Grisfelder, učenica veterinarske škole i volonterka Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba. 

Ona je s prijateljicama volonterkama Petrom Štefanac i Martinom Vlajnić, u pratnji pasa Abbe i Keti, primila zahvalnicu za naj volonterke u 2012. godini koje im je uručila Tatjana Zajec, voditeljica popularnog skloništa za životinje - Dumovca.  

Brojne posjetitelje i stručni žiri središnjeg događaja - "Revije pasa s najljepšom udomiteljskom pričom",  oduševio je Tomislav koji je ispričao sudbonosni susret sa svojom kujicom Zarom. 

- Došao sam u Dumovec i sreo Zaru, tada jednogodišnju kujicu koja je bila puna rana od čikova. Nakon udomljenja toliko se bojala da je prvih nekoliko mjeseci nuždu obavljala u stanu. Danas, ima već osam godina i ničega se ne boji, naprotiv zna mnoge trikove - rekao je Tomislav.

Njegova ljubimica je zatim izvela nekoliko psećih trikova za što su oboje bili nagrađeni simboličnim nagradama i velikim pljeskom okupljenih. 

Udruga Futura organizirala je šestu po redu dobrotvornu utrku građana pod nazivom ''Nema predaje'', a krug oko jezera najbrže je istrčao Vedran Brozović i njegova kujica Lina. Osim u nagradama, brojni građani mogli su uživati u pokaznim vježbama policijskih i vojnih pasa. Svoj rad i agility kao 'pseći sport' prezentirali su članovi Kluba za obuku službenih i sportskih pasa 'Zagreb'. Predstavnici Udruga za zaštitu životinja današnji dan iskoristili su za  predstavljanje sebe i udomljavanja napuštenih životinja, a nešto se i zaradilo prodajom bedževa, majica, šalica, marama i ostalih predmeta dobivenih od donatora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode