Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Gdje smjestiti kavez za kunića te kako ga privikavati na dom?

Gdje smjestiti kavez za kunića te kako ga privikavati na dom?
2

Najčešća pogreška nakon kupnje kunića jest da ga svi žele dirati, nositi i to odmah nakon dolaska novi dom. Zdrav kunić može živjeti 12 godina. Učinite sve da to bude

VIDEO

Kupili ste kunića i osnovnu opremu za vašeg ljubimca. Sa svime zajedno stigli ste kući i suočili se s problemom o kojemu prije kupnje uopće niste razmišljali: 

Gdje smjestiti kavez za kunića? 

Imajte na umu da su to plahe i osjetljive životinje. Kavez za kuniće ne smije se zato stavljati na propuh, blizu radijatora ili uz prozor ( sunce ne smije direktno tuči u kavez). Kunići se boje visine te kavez, ma koliko vam se činilo praktično ne stavljajte na visoka mjesta. 

Najbolje ga je staviti na pod, u mirnijem dijelu stana/kuće s mogućnošću da izlazi iz kaveza, slobodno šeće i smjesti se gdje njemu odgovara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Brinete se da će nuždu obavljati po cijelom stanu? Nabavljate li ljubimca, ne misleći ga puštati da boravi izvan kaveza onda ga niti ne nabavljajte. Kunići su čiste životinje i uz malo truda može ih se naučiti da idu na svoj wc. Nuždu u njemu neće obavljati, najčešće ako su zanemareni ili bolesni.

Čuli ste da kunići vole grickati namještaj i kablove? Istina je, ali to također nije razlog da cijelo vrijeme borave zatvoreni u kavezu. Zatvoren smije biti samo dok vas nema kod kuće. Sve ostalo može se spriječiti. 

Upoznajte se postupno

Najčešća pogreška nakon kupnje životinje jest da je svi žele dirati, nositi i to odmah čim je došla u novi dom. Zdrav kunić može živjeti 12 godina. Učinite zato sve da to i bude. 

Jednako kao i kupnja opreme za kunića važno je njegovo privikavanje na novi dom. Imajte na umu da je do dolaska u vaš dom kunić vrlo vjerojatno živio s drugim kunićima. Dolaskom u vaš dom to se promijenilo. 

Dajte mu nekoliko dana da se privikne na novi dom. Niti slučajno djeci ne dozvoljavajte da ih potežu za uši i prenose s jednog mjesta na drugo. 

Vjerujte nam, za igru i maženje bit će vremena. Upoznavanje kunića s vlasnicima treba biti postepeno. 

Napomena: Prilikom kupnje kunića pazite da vam netko ne podvali zeca. Koja je razlika? Opširnije

Osnovna oprema za kunića - Opširnije

Govor tijela kunića - Opširnije

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....