Obavijesti

Ljubimci

Komentari 2

Govor tijela kunića: Znate li što vam dugouhi ljubimac govori?

Govor tijela kunića: Znate li što vam dugouhi ljubimac govori?
5

Govor tijela važan je za razumijevanje kunića. Kako bi razumjeli da li je tužan, sretan, želi li se maziti ili neu pripremili smo za vas 'vodič za razumijevanje kunića'

VIDEO

Kunići u divljini kao i sva druga živa bića međusobno komuniciraju. Čine to i kao kućni ljubimci. Kako bi razumjeli što vam vaš ljubimac želi reći donosimo vam vodič za razumijevanje govora tijela kunića:

Prije ili kasnije primijetit ćete da vaš kunić ponekad stražnjim nogama snažno udara o pod. Želi vam reći da je uplašen ili vas upozoriti na nekakvu opasnost. Tako to kunići rade u divljini.

Izviđanje situacije

Podizanjem na stražnje noge kunić pokazuje oprez odnosno daje do znanja da je nešto čuo i da mora izvidjeti situaciju. Kao ljubimci najčešće će izviđati situaciju kad osjete da je vrijeme za hranu ili pak da bez obzira na to što nije vrijeme istu mogu nažicati. Činit će tada razne pokrete i grimase ne bi li vam se svidjeli te dobili poslasticu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da je nešto privuklo njegovu pažnju kunić će vam također pokazati naćuljenim i ušima postavljenim 'prema naprijed'. Ušima povučenim unatrag s glavom na tlo kunić vas poziva na maženje. 

S ušima 'prema natrag' treba bit oprezan

Ako su one privijene uz leđa, a kunić pritom još ima podignut rep, reži i ispušta čudne zvukove poput gunđanja daje vam do znanja kako nije raspoložen za igru. Isto će vam dati trzanjem ušiju. Gunđanjem kunić pokazuje da je ljut. Preporučuje se ostaviti ih na miru. 

Glasnim i bezrazložnim škrgutanjem zubi vaš ljubimac želi vam reći da ga nešto boli. Škrguće li pak dok ga mazite znak je to da mu je ugodno.

Zašto vas kunić prati?

 Već smo pisali da su kunići društvene životinje. U divljini žive u skupinama, a kao ljubimci najčešće sami. 

Praćenjem i skakutanjem vlasniku pokazuju da su ga prihvatili kao prijatelja te da su spremni na igru.Osim praćenjem često će vam to pokazati i na druge načine. 

Ako vas kunić lagano gura njuškom ustvari vas pozdravlja i poziva na maženje. Da je raspoložen za igru pokazat će vam i bacanjem na bok, valjanjem, a često i bezglavom jurnjavom. Sve su to znakovi da su kunići poludjeli od sreće. 

Privrženost vlasniku kunići pokazuju lizanjem i grickanjem, a zaspu li uz vas pokazuju vam da su vas prihvatili kao prijatelja.

S druge pak strane snažno guranje ili odgurivanje vaše ruke znak je da se maknete jer trenutno nije raspoložen za igru.

Kruženjem oko vaših nogu on vam se ustvari udvara. Kako ne bi bio nesretno zaljubljen preporučuje ih se kastrirati.

Imate li što dodati možete to učiniti u komentarima ispod članka!

Kunić kao ljubimac - vodič za početnike:

Koja je razlika između zeca i kunića?

Osnovna oprema za kunića!

Privikavanje kunića na novi dom!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…
Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković