Obavijesti

Ljubimci

Komentari 3

Smijeh do suza: Jedan mops, jedna beba i jedan slasni keks!

Smijeh do suza: Jedan mops, jedna beba i jedan slasni keks!
1

Sigurni smo da će se većina vas nasmijati, ali ovo je klasični primjer što psu, ali niti djetetu ne bi smjelo dozvoljavati. No, nekim roditeljima važnije je sakupljati lajkove!

VIDEO

Djeca koja odrastaju uz psa tijekom života bit će otpornija na mnoge bolesti, ali to ne znači da je sakupljanje lajkova ( u konkretnom slučaju pregleda na YouTubeu) važnije od sigurnosti djeteta, ali i psa. 

Ako pažljivije pogledate video vidjet ćete da dijete cijelo vrijeme psa pokušava potegnuti za šape, a naravno kad je keks u pitanju i pas uzvraća na sličan način.  Za to vrijeme roditelji snimaju i smiju se. 

Najsmješnije im je pak kad pas djetetu iz usta pokušava uzeti keks koji je cijelo vrijeme stajao na podu. Očito i psa i dijete shvaćaju kao svoju igračku. 

Kako bi izbjegli slučajne ozljede djeteta, ali i životinje donosimo savjete kako suživot psa i djeteta učiniti sigurnim.

Privikavanje psa na dijete

Podrazumijeva se da je vaš pas koji će živjeti s bebom socijaliziran i naučen na suživot s ljudima u  gradu. 

Ako je imao bilo kakvih problema s ponašanjem obavezno ga odvedite na tečaj socijalizacije i razgovarajte sa stručnjacima za ponašanje pasa. 

Osnovno što bi vaš pas trebao znati jest da reagira na osnovne pseće naredbe odnosno da ga u svakom trenutku možete kontrolirati.

Psa i dijete ne ostavljajte same

Koliko god bili sigurni da pas djetetu neće ništa nikad ih ne ostavljajte bez nadzora odrasle osobe. Svaka životinja potencijalno može uzrokovati probleme - pogotovo ako psa dijete doživljava kao igračku.

Pas nije igračka

Dijete naučite da pas nije igračka. Pas nije konj da ga, kako bi fotografirali slatku fotku dijete smije jahati. Ne dozvolite djetetu da psa navlači za uši, rep, grize ga ili primjerice gura prsti u pseća usta, uši...

Pas je živo biće i sve što bi boljelo vaše dijete, sigurni smo da boli i psa.

Koliko god bio miran i staložen pas na takvo ponašanje vašeg djeteta može reagirati, a to nije fora. Zar ne?

Ostala sigurnosna pravila!

Koliko god to roditeljima bilo slatko preporučujemo vam da psu ne dozvoljavate da liže vaše dijete te da dijete i pas ne dijele iste igračke. Pas, ali i dijete moraju znati granice.

Obavezno dijete naučite da (iako vam je to slatko) ne odlazi do psećih zdjelica s hranom i vodom jer osim što nije higijenski pas može reagirati na nekoga tko mu pokušava oteti hranu.

Sve što radite neka bude s puno ljubavi i pažnje. Bez vikanja na psa ili dijete, bez batina i s puno poslastica kao nagrada za dobra djela  koje psi, a vjerujemo niti djeca neće odbiti.

Ukratko! Na suživot psa i djeteta pripremite se na vrijeme. Pročitajte savjete i pogledajte zabavne video uratke iz kategorije psi i djeca.

Kakva su vaša iskustva sa zajedničkim suživotom psa i djeteta?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu