Obavijesti

Međunarodno FIS Masters Kup natjecanje - Zagreb, Sljeme

Međunarodno FIS Masters Kup natjecanje - Zagreb, Sljeme
4

Proteklog vikenda, na Crvenom spustu na Sljemenu održalo se po prvi puta Međunarodno FIS MASTERS KUP NATJECANJE u slalomu i veleslalomu za žene i muškarce u skupini veterana

To je natjecanje ekvivalent svjetskom kupu u alpskom skijanju, no razlika je što se ovdje radi o amaterima i natjecateljima starijim od 30 godina.

Na natjecanje se prijavilo oko sto natjecatelja i natjecateljki iz Hrvatske, Slovenije, Čehoslovačke, Slovačke, Njemačke, Austrije, Francuske, Italije, Švicarske, Grčke, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

Poznati su rezultati odvoženog slaloma. Nastupilo je ukupno 108 natjecatelja i natjecateljki. Kod žena je definitivno najbrža od svih bila Doris Bergner iz Austrije, 1975. godište s ukupnim vremenom u dvije vožnje 1.16.01. Najstarija natjecateljka bila je gospođa Edith Gallob iz Austrije, 1939. godište, koja je pobijedila u kategoriji C9 i to s rezultatom 1.47.15. I ovaj su puta predstavnice Hrvatske osvjetlale obraz naše zemlje osvojivši dvije medalje i to: srebrnu medalju osvojila je Iva Stipetić, 1971. godište, s vremenom 1.40.64, dok je brončana, pripala Astrid Werbolle, 1975. godište, s ukupnim  vremenom 2.08.41.

Poznati su rezultati odvoženog veleslaloma. Nastupilo je ukupno 115 natjecatelja i natjecateljki. Kod žena je definitivno najbrža od svih bila Doris Bergner iz Austrije, 1975. godište s vremenom 55.85. Najstarija natjecateljka bila je gospođa Edith Gallob iz Austrije, 1939. godište, u kategoriji C9 i to s rezultatom 1.16.89. I ovaj su puta predstavnice Hrvatske osvjetlale obraz naše zemlje osvojivši dvije medalje i to: srebrnu medalju osvojila je Iva Stipetić, 1971. godište, s vremenom 1.09.24, dok je brončana, usprkos nevoljama na stazi i vraćanju i penjanju pred sam cilj, pripala Astrid Werbolle, 1975. godište, s vremenom 1.36.00.  Iz Hrvatske su ukupno na veleslalomu nastupile četiri natjecateljice do ih je kod muških nastupilo sedam.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz Hrvatske su ukupno na slalomu nastupile dvije natjecateljice do ih je kod muških nastupilo osam.

Sve rezultate, kao i broj osvojenih točki i bodova u Svjetskom kupu veterana, možete pogledati na stranici www.fisski.com. (idite na ski alpine, rezultati, Masters, Zagreb Sljeme, R).

Dodjela nagrada održana je u veselom raspoloženju u „Tomislavcu“ uz domaću glazbu tamburaša. Važno je naglasiti da su cijelo događanje uveličali gospodin i gospođa Kostelić koji su uručili nagrade natjecateljima i natjecateljicama. Čuveni Gips bio je miljenik svih prisutnih koji su se svi redom s njim željeli fotografirati za uspomenu. Bila je to, kako kažu naši gosti, jedna od najatraktivnijih dodjela nagrada, jer ne događa se baš često da ti medalju oko vrata stavi trener koji je u Svijetu proglašen za najboljeg trenera u alpskom skijanju, i koji je ujedno otac Ivice i Janice, naših, ali i svjetski najtrofejnijih skijaša.

Predstavnici Austrije i Njemačke zahvalili su se dr. Ivi Drinkoviću kao na izuzetnoj organizaciji FIS MASTERS CUP natjecanja u Zagrebu te izrazili svoje divljenje da su istovremeno mogli razgledati jedan prekrasan grad, a s druge strane nastupiti na stazi na kojoj su odrasli Ivica i Janica Kostelić, no i svi natjecatelji i natjecateljice našeg veteranskog tima koji je branio boje Hrvatske na Sljemenu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke