Obavijesti

Mnogobrojne atrakcije i stručni programi na Info Restartu!

Mnogobrojne atrakcije i stručni programi na Info Restartu!
1

Dođite na Zagrebački velesajam od 9. do 12. studenoga i posjetite ponovno pokremnuti sajam suvremenih tehnologija - Info Restart

U srijedu, 9. studenoga, pod  visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, dr.sc. Ive Josipovića otvara se Info Restart . Uz izlagački dio na kojem će poduzetnici i informatičke tvrtke predstaviti svoje proizvode i usluge, razmijeniti svoja znanja i iskustva pripremljen je izuzetno kvalitetan stručni program te čitav niz atrakcija za posjetitelje svih uzrasta.

Zanimljivi okrugli stolovi

U okviru cjelodnevnog stručno - pratećeg programa održavaju se okrugli stolovi koji će svakoga dana dotaknuti jednu od četiri teme vezane uz društveni aspekt korištenja IT tehnologije: transparentnost javne uprave, obranu demokracije i ljudskih prava, sve veći značaj pametnih telefona te, najzad, problematiku zaštite privatnosti i zaštite djece na Internetu. Teme su prilagođene najširoj publici.

Za četvrtak najavljena je i prva predstava BETASKROZ koja se paralelno odvija na društvenim mrežama i u stvarnosti, a koja je ostvarila zapažen uspjeh u javnosti i vrlo dobre kritike u umjetničkim krugovima. Predstava BETASKROZ  se istovremeno odvija u pav. 7, među izlagačima i posjetiteljima kao i na pozornici, ali i na društvenim mrežama, objedinjujući tako fizički prostor paviljona s virtualnim prostorom društvene mreže dostupnim iz cijelog svijeta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Retro info - izložba starih računala

Posebno zanimljiva je izložba starih računala Retro info te natjecanje za igrače računalnih igara pod nazivom Feniks Gaming Arena u sklopu manifestacije Infogamer. Zahvaljujući Udruzi ljubitelja starih računala Calculus bit će prezentirana stara računala s početka 80-tih, prva domaća  računala, laptopi, konzole za igru, kalkulatori i razni ostali retro gadgeti. Uz organizaciju muzeja starih računala "Peek&Poke“ iz Rijeke, te uz pomoć nekolicine retro entuzijasta iz Zagreba bit će izložena impresivna kolekcija od nekoliko stotina pažljivo odabranih i restauriranih eksponata uz poseban naglasak na IBM PC koji upravo slavi svoj 30. rodenđan te će biti prezentirana IBM PC računala i kasnija PC kompatibilna računala raznih proizvođača. U čast preminulom Steve Jobsu bit će izložena većina Apple računala. Možete pogledati i prezentaciju muzeja starih računala "Peek & Poke“ iz Rijeke, a bit će obilježen i 40. rođendan prvog domaćeg i europskog džepnog digitrona iz Buja. 

Odabrani primjerci starih računala bit će u funkciji, te izloženi na demonstraciju i korištenje posjetiteljima. 

Retro igraonica za nostalgičare

U okviru izložbe bit će organizirana i  Retro igraonica u kojoj će posjetitelji moći zaigrati neke od popularnih igara na raznim retro računalima i konzolama kao što su Commodore 64, ZX Spectrum, Atari, Amstrad, pong, te razne retro game konzole. U fokusu Retro igraonice održat će se nagradno natjecanje u jednoj od starih igara 80tih koja se originalno igrala na starim  arkadnim automatima i to na raznim PC računalima koristeći M.A.M.E. emulator. 

Također, Info restart u suradnji sa SDU za e-Hrvatsku organizira i besplatne kratke tečajeve računalnog osposobljavanja za starije građane.

Radno vrijeme je od 10 do 19 sati. Ulaz je slobodan.

Medijski pokrovitelj sajma je web portal 24sata.hr. Naši će web developeri na sajmu održati dva zanimljiva predavanja te sudjelovati u okruglom stolu o sve većem značaju pametnih telefona.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a