Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Slavni Marc Jacobs napušta Vuitton nakon 16 g. suradnje

Slavni Marc Jacobs napušta Vuitton nakon 16 g. suradnje
11

Jacobs se želi usredotočiti na vlastitu modnu liniju, a nakon 16 godina na mjestu kreativnog direktora mogao bi ga zamijeniti Nicolas Ghesquière iz Balenciage

VIDEO

Današnja Vuittonova revija na pariškom Tjednu mode za Marca Jacobsa bila je ujedno i njegova posljednja za ovu slavnu kuću. Dizajner napušta francuski modni div Louis Vuitton nakon 16 godina suradnje, što je potvrdio i izvršni direktor tvrtke Bernard Arnault, piše britanski Vogue. 

Kao glavni razlog odlaska Jacobs je naveo fokusiranje na vlastitu modnu marku "Marc Jacobs" koja je također dio tvrtke LMVH-a u čijem je vlasništvu i Vuitton. Prema nagađanjima mogao bi ga naslijediti bivši kreativni direktor Balenciage, Nicolas Ghesquière. 

- Marc Jacobs zadužio je modni svijet u posljednjih nekoliko godina. Upravo je u dizajnerskim vodama važno znati kada i kako otići, pa s nestrpljenjem čekamo njegovu novu liniju - izjavila je Alexandra Shulman, urednica Voguea. 

Posljednja revija oda je svim godinama provedenim u Louisu Vuittonu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Posljednja kolekcija je isključivo u crnoj boji, kao što je bila i prva Jacobsova linija za Louis Vuitton. U reviju je uključio sve rekvizite koje je u proteklih 16 godina koristio, a među kojima su i vrtuljci, pokretne stepenice, dizalo, fontane i predimenzionirani sat. 

Dizajner je reviju posvetio svim ženama koje su ga nadahnule u stvaranju, ali i svima onima u kojima čuči mali zabavljač stoga ne čudi što su pistama prošetale manekenke s predimenzioniranim perjanicama. 

Modni put Marca Jacobsa

S Jacobsovim dolaskom na čelo modne kuće Louisa Vuittona 1997. godine, kreativna politika se uvelike promijenila. On je uveo neke novine, među kojima i "ready-to-wear" liniju koja je kući donijela globalnu slavu. Dotad je Vuitton bio poznat samo po kožnim torbama i kovčezima. Upravo zbog toga ga je prije tri godine američki časopis "Time" uvrstio među 1000 najutjecajnijih ljudi na svijetu. 

On je po prvi put francuski div povezao sa slavnim umjetnicima. Surađivao je s američkim dizajnerom Stephanom Sprouseom koji je napravio popularnu grafiti-torbu i japanskim umjetnicama Takashi Murakami i Yayoi Kusama koje su psihodeličnim točkicama ukrasile Vuittonove trgovine. 

Surađivao je i s poznatim američkim reperom Kanyeom Westom na liniji tenisica, a i sam se okušao u ulozi kreativnog direktora i modela za Diet Coke.  

Druga strana priče: Neplaćanje manekenki, ukradena kolekcija...

Osim što niže uspjeh za uspjehom, uz Jacobsa se vežu i brojne afere među kojima i da na piste šalje manekenke mlađe od 16 godina i da ih ne plaća za obavljeni posao. Na sve to dizajner je odgovorio - ako ne želite raditi s nama, ne morate. 

Uz probleme s manekenkama, imao je i probleme s revijama. Godine 2011. lopovi su ukrali svih 46 komada odjeće nove kolekcija "Marc Jacobs" iz vlaka u Parizu. 

Svijet Louis Vuittona u crnom: Zabavljačice nose perjanice

Sportska elegancija inspirirana putovanjima iz Louis Vuittona

Louis Vuitton: Ove dame su upravo sišle s Orient Expressa

Bajkovita modna priča u boji pastela stiže iz Louis Vuittona

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru