Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Druga večer Cro A Portera - od Maroka, Kariba do St. Tropeza

Druga večer Cro A Portera - od Maroka, Kariba do St. Tropeza
35

Cro A Porter prošao je u znaku šarenih printeva inspiriranih dalekim zemljama poput Maroka, Kariba i Saint Tropeza na revijama Image Haddad i A. Asanović

VIDEO

Nakon prve večeri u Laubi moda se preselila u Westgate. Drugu večer otvorila je uz zvukove francuske grupe Zaz revija prvog hrvatskog pret a porter branda Image Haddad koji je prvi put na Cro A Porteru. 

Kolekcijom dominiraju neobični printevi inspirirani Marokom, asimetrični krojevi sakoa u kombinaciji sa širokim hlačama veselih boja. Poslovna elegancija istaknuta je haljinama do koljena struka naglašenog kožnim remenjem. Lepršava svila kombinira se s avangardnim ogrlicama od ruža. 

- Iako je kolekcija bila gotova, nakon što sam se vratila iz Maroka napravila sam još jednu prepunu boja. Teško se iz Marrakesha vratiti "bezbojan" - rekla je Zrinka Haddad. 

Nakon Image Haddada uslijedila je kolekcija "Love more" mlade dizajnerice Sonje Lamut koja je ostala vjerna čistim linijama i jednostavnoj formi. Prevladavaju osnovne boje, crna, bijela i siva te žuta, zelena i prljavo ružičasta. Elegantnom izdanju dozu seksepila daju volani i izrezi na pravim mjestima. U skladu s imenom kolekcije, srca su izrezana iz materijala koje simbolično treba ispuniti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pod imenom Jet Lag, Jasmina Arnautović i Maja Virgej, pokazale su kolekciju inspiriranu Karibima. "Island & Spice" karakteriziraju vesele tropske boje u kontrastu s klasičnom crvenom, plavom i maslinasto zelenom. Osim ženske, jednako je urbana kolekcija i ona za muškarce. Crne hlače od kože kombiniraju se laganim jaknama asimetričnog kroja.

Nakon modnog dvojca na red je došla i revija Anamarije Asanović pod nazivom "Welcome to Saint Tropez". Naglasak je na ženstvenosti i romantičnom izričaju. Prevladavaju printevi, aplikacije, našiveni dodaci poput perja, a od materijala lepršavi žoržet. Reviju je nosila i zvijezda Anamarijine kolekcije, glumica Ornela Vištica.

Ljubimica hrvatskih zvijezda Matija Vuica započela je u prepoznatljivom stilu, haljine koje naglašavaju svu ljepotu ženskoga tijela. Ispred svega je ženstvenost i pastelne nijanse obogaćene sjajnim detaljima. Dominiraju zeleni i narančasti tonovi, linije prate liniju tijela, a šljokice daju dozu glamura. Reviju je završila Kristina Šalinović u impozantnoj vjenčanici s neobičnom instalacijom vaze na glavi. 

 - Ovu fluidnu kolekciju sam nazvala "Vodena" jer me prelijevanje boja podsjeća na crtanje vodenim bojama u školi - ističe kreatorica Matija Vuica. 

Ni druga večer nije prošla bez poznatih zvijezda kao što je Mara Bratoš, Stefan Lupino, Anđa Marić, Sanja Doležal i Aljoša Asanović koji je došao podržati kćer.       

Prva večer prošla u futurističkom stilu              

Drugu večer Cro A Portera očekuju nas kolekcije Image Haddada, Sonje Lamut, Jet Lag by Jasmina Arnautović i Maja Virgej, Anamarije Asanović i Matije Vuice. 

Revije s prve večeri zbile su se u prostorima LAUBA-e, Kuće za ljude i umjetnost, a protekla je u umjetničko-modnoj atmosferi. Kako je bilo i detaljnije o kolekcijama možete pročitati u našem članku

Večeras se u 20 sati možete pogledati live stream iz šoping centra Westgate, a već sutra očekuju nas nova dostignuća Elfsa, Zorana Aragovića, Monike Sablić, Borna & Fils te Borisa Pavlina. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise