Obavijesti

Najljubavnija glazbena škola u gradu – Glazbaonica Ljubav

Najljubavnija glazbena škola u gradu – Glazbaonica Ljubav
2

Glazbaonica Ljubav, mlada je glazbena škola koja priča jednu novu priču o obrazovanju i poslu. Škola sadrži potpuno novi, kreativni i individualni pristup svakom učeniku

Glazbaonica Ljubav, mlada je glazbena škola koja priča jednu novu priču o obrazovanju i poslu. Škola sadrži potpuno novi, kreativni i individualni pristup svakom učeniku te nudi novosti na području glazbene edukacije. Glazbaonica je zamišljena kao humanitarno-umjetnički projekt, s namjerom pružanja cjelovitog glazbenog obrazovanja djeci i mladima s posebnom obazrivošću prema onima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja su smještena u domovima za nezbrinutu djecu Grada Zagreba. 

Nastava se održava u prostorima OŠ Izidor Kršnjavi, kao i u nekim dječjim vrtićima, te nudi sustavno glazbeno obrazovanje, personalizirano glazbeno obrazovanje, glazbene radionice te glazbene animacije za najmlađe. 

Ovoj školi glavni je prioritet razbiti svaku predrasudu o obrazovanju i rezultatima do kojih se nužno dolazi pritiskom na dječju psihu što kasnije vrlo često stvara neželjene reakcije kako u životu pojedinca tako i društva u cjelini. Osim toga, poučavajući najmanju djecu novim sadržajima, koristi se pristup pričanja priča. Teorija, kao i praksa, pokazuju da djeca tako najbolje usvajaju sadržaj te se osjećaju ugodno učeći ga. Osnovna uloga učenja u predškolskoj dobi ne bi smjela biti samo pamćenje izdvojenih činjenica, već treba biti strukturirano – treba formirati kod djeteta jedan bogat i fleksibilan model stvarnosti koji će predstavljati opće uvjerenje o svijetu, prirodi, društvu, čovjeku, ali i glazbi. 

Glazbaonici Ljubav jedan je od prioriteta u toploj obiteljskoj atmosferi razbijati predrasude o obrazovanju kao o suhoparnom procesu koji ne angažira kreativne psihičke procese kod djece i mladih. No škola je osim umjetničkog i humanitarnog karaktera. Naime, u nastavu su, bez financijske naknade, uključena i djeca koja nisu imala sreću odrastati u zdravom obiteljskom okruženju već djetinjstvo provode u domu za nezbrinutu djecu. Osim osnovne ponude Glazbaonice, gdje djeca i mladi uče svirati instrumente: gitaru, flautu, klavir, harfu, violinu, violu i pjevanje te primaju poduku iz solfeggia, cilj nam je djeci približiti glazbu kombiniranjem elemenata iz drugih umjetničkih grana (npr. likovnim izražavanjem, plesom, glumom...) te ih na taj način potaknuti na razvoj vlastitog ukusa i stila, a ponajviše ljubavi prema glazbi. Sam pristup se temelji na osluškivanju afiniteta i talenata djeteta pri čemu dijete „vodi“ svoje predavače, a oni ga usmjeravaju, podržavaju te vode prema novim znanjima uvijek ostajući u nježnoj komunikaciji. Komunikacijom, druženjem, edukativnim igrama i zajedničkim muziciranjem ohrabrujemo učenike da sami i stvaraju, a ne samo reproduciraju glazbu koji svoje uratke prezentiraju, dijele i izvode s ostalim polaznicima, razvijajući tako bolje snalaženje i suradnju u grupi. Sve to podrazumijeva pozitivnu i prijateljsku atmosferu jer bavljenje glazbom prvenstveno treba biti radost. Predavači su izabrani, ne samo po izvrsnim kvalifikacijama, već po procjeni predanja i uložene ljubavi u ophođenju s djecom. Misao Glazbaonice je da se samo tako mogu postići rezultati koji su vrijedni na formalnoj, ali i na osobnoj razini u cjelovitoj izgradnji djece i mladih. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glazbaonica Ljubav je u 2013. godini prepoznata od strane HZZ-a kao jedan od tri najbolja primjera samozapošljavanja te kao jedini projekt nove inicijative smo pozvani predstaviti ga kao primjer dobre prakse na međunarodnoj konfereciji EURESa - mreži javnih zavoda za zapošljavanje država članica Europskog gospodarskog prostora i Švicarskoj, koju koordinira Europska komisija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer