Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Najnoviji usisavači brinu o vašem novčaniku, ali i zdravlju

Brojne industrije, ali i kućanstva, na različite načine pokušavaju pomoći širenju svijesti o ekološki prihvatljivijem načinu života, uz znatno smanjenje kućanskih troškova

Thinkstock
Foto: Thinkstock

Tome mogu doprinijeti i energetski učinkoviti električni uređaji među kojima su i usisavači.

Ovakav trend itekako je prepoznat i u Philipsu koji se može pohvaliti najnovijim usisavačima A generacije koji svojim karakteristikama objedinjuju potrebu za štedljivošću i maksimalnu usisnu snagu. Također, Philipsovi usisavači savršeno udovoljavaju i najnovijim direktivama Europske unije koje su donesene da bi se poboljšala energetska učinkovitost usisavača. Tako nove generacije usisavača  više ne smiju  imati ulaznu snagu veću od 1600 W, dok istovremeno minimalna učinkovitost čišćenja mora biti 70 posto za usisavanje prašine na tepisima te 95 posto za usisavanje prašine na tvrdim podovima.     

Učinkovitost uz manju potrošnju energije

Mnogi će sada reći kako je, uz ova pravila, kupnja kvalitetnog usisavača ispod 2000 W postala pravi izazov, posebno ako u stanu imaju i kućne ljubimce. No, Philips dokazuje kako smanjena usisna snaga i visoka učinkovitost itekako idu zajedno. To dokazuje i model Philips Performer Expert koji je dizajniran za postizanje punih radnih značajki uz A razred energetske učinkovitosti. Izuzetno učinkoviti motor optimiziran je tako da koristi manje energije radi generiranja većeg protoka zraka, pa ćete tako na godišnjoj razini potrošiti 27,8 kW/h energije. Na ovome usisavaču postoje i tri razine snage kojima usisava (za glatke površine, tepisone i tepihe), a koje se reguliraju na usisavaču te na dršci cijevi. 

Još razmišljate koliko će snažno vaš novi usisavač, smanjene ulazne snage, povući svu nečistoću iz tepiha? Philips Performer Expert opremljen je TriActiveMax četkom koja će učinkovito odstraniti apsolutno svu nečistoću skrivenu u vašem tepihu, kao i dlake vaših kućnih ljubimaca. Četka izvrsno prijanja uz pod, a pomoću dvije bočne četkice pomiče prašinu i prljavštinu uz namještaj i zidove. Tako usisavanje oko namještaja postaje iznimno jednostavno jer su četke vrlo pokretljive i jako dobro usisavaju u kutevima.  

Važno je i zdravlje

Svakako je važan i doprinos Philipsovih usisivača vašem zdravlju. Naime, dok klasični modeli u zrak izbacuju veliku količinu prašine, Philipsovi usisavači A generacije uvelike smanjuju emisiju prašine i time smanjuju mogućnost alergija.

Tako je usisavač Performer Expert s filtrom HEPA 13 Europski centar za istraživanje alergija certificirao kao antialergijski. Filter HEPA 13 filtrira ispušni zrak uklanjajući do 99,95 posto alergena iz mačje i pseće dlake, čestica prašine ili polena radi osiguravanja antialergijskog okruženja.

Kupnja bez rizika

Još se dvoumite oko kupnje najnovijeg Philipsovog usisavača? Nema razloga za dvojbe jer Philipsovi usisavači nikad nisu bili dostupniji. Naime, Philips je za sve kupce najnovijih usisavača organizirao i posebnu promociju – 60 dana probnog korištenja kojom se kupcima usisavača linije ECO u roku od 60 dana od kupnje omogućava povrat novca. Uz to, Philips osigurava i 5 godina jamstva na kupnju određenih modela. Naime, uz standardno dvogodišnje jamstvo, kupci uređaja prijavom na Philips web dobivaju dodatne još tri godine jamstva. 

Promocija traje sve do 31. prosinca u svim većim trgovinama tehničke robe.

Message