Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 3

4 zlatna savjeta za uspjeh u 2020. godini

POWERED BY Tele2

4 zlatna savjeta za uspjeh u 2020. godini
2

Sve veća konkurencija i svakodnevni izazovi mogu biti velika prepreka malim poduzećima u borbi za opstanak na tržištu. Međutim, dostupnost pojedinih alata može spriječiti moguće probleme. Evo o kojim je alatima riječ

Vođenje male tvrtke od poduzetnika zahtijeva da se stavlja u različite perspektive i da se bavi raznim poslovima. To uključuje vođenje financija, marketing, upravljanje zaposlenicima, razvoj proizvoda... Međutim, uz sve tekuće obveze poduzetnici moraju pronaći vremena i za praćenje trendova jer upravo oni mogu promijeniti način njihova poslovanja, ali i ugroziti cijeli biznis. Srećom tehnologija je tu da nam olakša posao. Evo nekoliko alata koji će vam pomoći u rješavanju izazova 2020. godine.

1. Sprječavanje cyber napada

Da se broj svakodnevnih cyber napada povećava dokazuju i podaci koji govore kako je samo u siječnju 2019. godine u nekoliko različitih napada procurilo više od 1,7 milijardi podataka. Osim toga, u virtualnom svijetu nitko ne ostaje pošteđen te su hakerima na meti i mala poduzeća. Ovo može ozbiljno naštetiti poslovanju jer primjerice mogu "iscuriti" vrlo osjetljivi podaci. Pa kako se onda zaštititi od ovakvog rizika?

Danas postoje različiti softveri koji analiziraju vaše okruženje i govore koje sve sigurnosne propuste imate te kako ih otkloniti. Ono što je vrlo bitno jest pravovremena primjena sigurnosnih zakrpa te nadogradnja sustava i aplikacija. Ovako možete eliminirati veliki broj propusta i na kraju spriječiti štetu koju cyber napad može uzrokovati.

2. Potrošači žele biti uključeni

Iduća stvar s kojom će se mala poduzeća u bližoj budućnosti susresti jest kreiranje jedinstvenog sadržaja na društvenim mrežama. Potrošači danas neprestano traže zanimljive sadržaje te žele biti uključeni u izgradnju omiljenog brenda. Trenutno najveći trend u marketingu društvenih medija jesu takozvane priče na Facebooku i Instagramu.

Nakon samo dvije godine, od kada ih je Facebook uveo, priče na ovim platformama sada pregledava oko 500 milijuna ljudi, što je fenomenalna brojka ako želite unaprijediti poslovanje i doprijeti do većeg broja ljudi. Stoga, preuzmite aplikaciju poput StoryBoosta i osmislite uvjerljiv sadržaj; animirajte tekst, dodajte naljepnicu ili filtre, stvorite jedinstvenu priču i istaknite se pred konkurencijom.

3. Upravljanje timovima freelancera

Jedan od izazova koji će ubrzo dočekati mala poduzeća jesu freelanceri. Naime, samozaposleni radnik, odnosno freelancer, sve je popularniji u svijetu, a prema posljednjim podacima, u Americi ovu vrstu posla u 2018. godini obavljalo je čak 35% radnika. Za mala poduzeća unajmljivanje freelancera iz različitih područja može biti odlično jer firma raspolaže stručnjacima iz cijelog svijeta, no isto tako može predstavljati izazov kada je riječ o vođenju jednog ovakvog tima.

Međutim, postoji način kako uskladiti ovu vrstu zaposlenika s vašim projektima. Platforma Todoist omogućava menadžeru jednostavno reguliranje tijeka rada tima, upravljanje projektom i praćenje rezultata, a freelancerima daje sve informacije o postojećim i nadolazećim projektima, rokovima i promjenama.

4. Pet minuta za odgovor

Osim navedenih izazova, mala će se poduzeća susresti i s problemom sve veće konkurencije. Osim što će se morati dodatno potruditi kako bi se izdvojila na tržištu, ova će se poduzeća u potpunosti morati posvetiti sadašnjim, ali i potencijalnim kupcima. Kupci danas imaju širok spektar izbora te ako im se nešto ne svidi kod vas, brzo će pronaći zamjenu i otići kod konkurencije.

Stoga, posvetite se svojim kupcima; dajte im i više nego što traže - zapamtit će vas i preporučiti, budite dostupni; nemojte dopustiti da na odgovor čekaju dulje od 5 minuta - izgubit će interes, a vama će se drastično smanjiti šansa da ih ponovno osvojite. Postoji mnogo online alata, poput chatbotova, koji vam mogu pomoći da budete dostupni i uslužni sedam dana u tjednu, a vašim će kupcima omogućiti da pomoć dobiju u kratkom roku.

Prema svemu sudeći, budućnost će za mala poduzeća biti vrlo izazovna, no zahvaljujući dostupnim alatima neće biti nerješiva. Naprotiv, ako budu na vrijeme reagirala, u svome će okruženju postati konkurentna te će minimizirati sve potencijalne prijetnje poslovanju.

Ako ste jedan od onih biznismena koji zbog posla često komunicira s inozemstvom, zanimat će vas da je Tele2 tarifi BIZNIS RASPALI, koja sadrži neograničene pozive i poruke, surfanje uz 4G tehnologiju i neograničene gigabajte, pridodao pakete s međunarodnim minutama. Zato RASPALI INOZEMNO!

POWERED BY Tele2

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang