Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Powered by Moj Zaba Start

Slavonci, kontinentalci ili Istrijani - tko je poduzetniji?

U istraživanju provedenom na portalu 24sata u suradnji sa Zagrebačkom bankom, saznali smo kakva su razmišljanja Hrvata o otvaranju vlastita biznisa, ali i što ih u tome najviše koči

Foto: Guliver/Shutterstock
23 komentara

Rezultati ankete pokazali su da Hrvate itekako zanima ulazak u poduzetničke vode, ali i da im se na tom putu nalazi nekoliko zapreka. Nedostatak financijskih sredstava, nedovoljno informacija i znanja o pokretanju vlastita biznisa te nesigurnost u uspjeh poslovne ideje najviše smetaju mladima, dok stariji češće ističu da problem leži u birokraciji. Pritom je Slavoncima nedostatak znanja o pokretanju biznisa manji problem nego ostalima, a sumnja u uspjeh poslovne ideje češća je u sjevernom Hrvatskom primorju.

Budući da 85% ispitanika želi pokrenuti vlastiti posao, zanimljivo je da su muškarci samouvjereniji od žena i u većem postotku smatraju da će njihova ideja uroditi plodom. Time se postavlja pitanje sumnjaju li žene u svoje mogućnosti ili su samo opreznije?

Foto: 24ContentHaus

Moj Zaba Start je natječaj za dodjelu financijskih potpora najboljim poduzetničkim i društveno korisnim idejama i projektima. Od 2013. godine pokrenuto je više 50 projekata iz područja tehnoloških inovacija, weba i aplikacija, obrtništva, dizajna, umjetnosti, kulture, znanosti, razvoja djece i mladih te zelenog i društvenog poduzetništva. Prijavite se, natječaj traje do 10.07.2019.
Možda vas zanima i ovo:
Message