Native sadržaj

Komentari 5

Osvojite jednu od pet poklon kartica od 1000 kuna za shopping u Arena Centru

Osvojite jednu od pet poklon kartica od 1000 kuna za shopping u Arena Centru

Koliko god bio lijep, Božić smatraju jednim od stresnijih razdoblja u godini, a dio krivice leži u nama. Većina stresa koji vežemo za ovaj blagdan povezana je s našim organizacijskim vještinama. Evo kako izbjeći hektične situacije

Iako većinu nas raduje ideja o tome da će dar koji kupujemo razveseliti naše bližnje, često tu sreću pokvari stres uzrokovan gužvom u trgovačkim centrima, kupnjom u zadnji tren ili nepronalaskom željenog predmeta. Zbog toga vam donosimo šest zlata vrijednih savjeta koji će vam ove godine pomoći da vaša blagdanska kupnja prođe što bolje i uz minimalnu dozu stresa.

1. Počnite planiranjem

Bez dobrog plana u božićnoj shopping groznici vrlo ćete se brzo naći u problemu. Za početak, razmislite o tome gdje želite kupovati - bilo da je riječ o lokalnim trgovinama, outletima, velikim trgovačkim centrima i slično. Imajte na umu kako veći trgovački centri imaju i veći izbor, pa je veća vjerojatnost da ćete pronaći ono što želite.

Jasno nam je da je u ovom trenutku malo prekasno da vas podsjetimo kako ćete najopuštenije i najmanje brige proći ako nabavku obavite nekoliko vikenda prije Božića. Umjesto taga, iskoristite ovogodišnja božićna sniženja i opskrbite se darovima za iduću godinu! Tako ćete sljedeći Božić dočekati bezbrižno. 

via GIPHY

2. Popis za kupnju kao 'must have'

Popis o kojem govorimo ne uključuje samo darove nego i sve one druge stvari koje će vam sigurno zatrebati tijekom blagdana - počevši od namirnica za razna jela, sastojaka za kolače, dekoracija za dom pa sve do odjeće za domjenke ili manje privatne zabave. Pro tip: skinite aplikaciju koja će vam pomoći pri sortiranju stvari po kategorijama ili brendovima radi lakšeg praćenja popisa.

3. Bez nepotrebnih repova u 2022.

Ako ne namjeravate zaduživati se do idućeg Božića, možda bi bilo pametno da ove godine razmislite o kreiranju budžeta. Nerijetko se događa da odredimo granicu potrošnje, no stvari poprilično brzo izmaknu kontroli. Svakako će pomoći ako odredite cifru za svaku osobu kojoj želite nešto kupiti. Pokušajte neke darove napraviti sami. Osim što će imati sentimentalnu vrijednost, možete značajno uštedjeti.

via GIPHY

4. Poklon teme štede vrijeme

Ovo je odlična ideja, ako imate dug popis ljudi kojima nešto želite darovati. Osmislite teme, odnosno kategorije proizvoda koje želite kupiti. Primjerice, to mogu biti knjige, papuče, poklon kartice, planeri, parfemi, kozmetika... Tako neće lutati beskorisno po trgovinama nego ćete ciljano obaviti kupnju i uštedjeti vrijeme. Sport je, primjerice, vrlo zahvalna tema.

pokažite mami da je volite

 

5. Ne ostavljajte sve za zadnji tren

Kao što smo rekli, plan gdje i kad kupovati zapravo je najvažniji. S obzirom na gužve u centrima, kupnju pokušajte obaviti radnim danom nakon posla kako ne biste dragocjeno vrijeme gubili čekajući u redovima. Jedino što ćete ipak morati učiniti u zadnjem trenutku jest kupnja svježe hrane, kako bi vaši ukućani i gosti uživali u pravoj blagdanskoj gozbi. 

via GIPHY

6. Pronađite partnera za shopping

Prateći ove savjete, uistinu ćete imati prostora za uštedu novca, ali i vremena. A kako biste, za promjenu, uživali u blagdanskom shoppingu, povedite osobu koja će vam biti tu da vam pridrži vrećice, udijeli savjet ili mišljenje ili vam samo pravi društvo. U pauzi predahnite u kafiću unutar omiljenog trgovačkog centra i napunite baterije za ostatak kupnje.