Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 20

Kako ukrasiti bor na kojem će vam svi zavidjeti? Evo što je u trendu ove godine

Powered by Pevex


                    
                        Pevex
Kako ukrasiti bor na kojem će vam svi zavidjeti? Evo što je u trendu ove godine

Došlo je vrijeme da se izvade božićna drvca i počne kićenje. Nema veze jeste li minimalist ili maksimalist, ljubitelj prirodnog ili umjetnog bora, retro ili modernog stila, ove jedinstvene božićne ideje sigurno ćete htjeti isprobati

Svake smo godine u potrazi za novim idejama kako ukrasiti bor, a sudeći prema fotografijama kojima su influencerice već sad preplavile Instagram, ali i objavama na Pinterestu, nekoliko je glavnih smjernica. Među njima ćete sigurno pronaći nešto po svom guštu.

1. Tamne i zagasite boje u kombinaciji sa zlatnom i srebrnom

Neki vole šareno i kičasto, a neki su ljubitelji elegantnog i glamuroznog. Za one koji se svrstavaju u drugu skupinu, bor s nepogrešivom kombinacijom zlatne i srebrne idealan je odabir. Ove godine posebno su popularne crne kuglice i one boje mente. Uz dodatne staklene i svjetlucave ornamente te ukrase zagasitih boja u vašem domu će se pojaviti čudesna zimska idila. 

Također možete napraviti verziju s bakrenim elementima, što je odlično rješenje za one koji posjeduju bijelo božićno drvce jer se na njemu srebrna neće pretjerano isticati. Kako su u trendu metalne i zagasite boje, koje god odaberete, nećete pogriješiti. I mali savjet za kićenje: krenite od velikih dekoracija te kombinirajte različite veličine, oblike i dizajn.

2. Minimalistički ukrasi, lampice i prirodni tonovi

Za one koji vole jednostavnost, ove dekorativne ideje dokaz su da možete ukrasiti bor, a da ne potrošite mnogo novca ili vremena. Minimalistički okićeno drvce možda nekima zvuči kao da nije u božićnom duhu, ali ono itekako šalje blagdansku poruku.

Postoje razne varijante, od malog bora s jednobojnim lampicama, ukrasima od drva (koji vuku na skandinavski „đir“) i keramike u neutralnoj paleti boja, do visokog i uskog drvca ukrašenog samo svjećicama i ponekom pahuljom. Neizostavna je i klasična crno-bijela kombinacija ornamenata kao predstavnica tradicionalnih boja minimalističkog stila. Poanta svega je „keep it simple“, a kako ćete to postići, samo je na vama.

3. Grinch koji krade kuglice oduševit će najmlađe

Svake godine zna se što se gleda od filmskih hitova koji nas podsjećaju na djetinjstvo. Među njima je i Kako je Grinch ukrao Božić, a ovogodišnji trend inspiriran je upravo njegovim glavnim likom. Možete sami napraviti kuglice s njegovim mrkim licem, napuniti obične plastične ukrase zelenim i šarenim bombonima, a poseban hit je velika Grinch lutka zavučena iza bora koja krade božićne ukrase.

Za one odvažnije, cijelo stablo možete preoblikovati u grinchovski stil. Najznamenitiji je visoki, mršavi zimzeleni bor namotan žicom i teškim ukrasima koji vise sa zakrivljenog vrha. Čudnog, ali posebnog izgleda, ovo Grinch stablo zapravo šalje poruku kako Božić nije samo dijeljenje darova.

4. Snježni bor za one koji i ove godine sanjaju o bijelom Božiću

Snježnog pokrivača još nema ni u vremenskim prognozama, ali tko kaže da sami ne možete napraviti bijeli Božić? Mali odmak od klasičnog zelenog bora je bijeli, koji već dugi niz godina možemo vidjeti u domovima. Velika je dvojba treba li ga okititi šarenim ornamentima kako bi se stvorio kontrast ili bi ipak trebalo odabrati svjetlije i zagasitije boje. Međutim, koju god verziju da odaberete, neće vam biti žao.

Ono je prazno platno, a ukrasiti ga možete kako vam srce poželi - kuglicama u bojama, crvenim mašnicama ili lampicama. Ako nemate bijeli bor, vrlo jednostavno i zelenome možete dati snježni izgled. Dekorirajte ga snijegom u spreju, nabacajte pahuljaste vijence, kuglice pastelne boje i šišarke te stvorite zimsku idilu u svojem domu.

5. Nostalgični vintage look

Retro stil vrlo je bogat i raskošan te nas podsjeća na to kako smo kitili drvca dok smo bili djeca. U ovom dekoriranju ne morate se bojati da ćete pretjerati s ukrasima – što više, to bolje. Figurice Djeda Mraza, mašnice, šišarke, anđeli, zvonca, šarene kuglice te vijenci na perle i šljokice u svakom od nas pobudit će nostalgiju.

Ako ste ljubitelji klasičnog i tradicionalnog, onda vratite vintage look u svoj dom. I ne zaboravite veliku zvijezdu na vrhu bora. Tko je stavlja kod vas?

Vrijeme je da u svoj dom unesete božićni duh, a ako još niste nabavili bor i ukrase, u Pevexu vas čeka velik izbor. 

Powered by Pevex


                    
                        Pevex
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang