Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 3

Ako imate viška vremena pozabavite se ovim stvarima

POWERED BY Settle

Ako imate viška vremena pozabavite  se ovim stvarima
1

Ovih dana više vremena provodimo u krugu najuže obitelji u svojim domovima, pa smo tako dobili mogućnost rješavanja nekih stvari za koje inače nemamo vremena. Evo nekoliko dobrih ideja što možete napraviti dok ste kod kuće

Trenutna događanja zatvorila su nas u domove, a umjesto negodovanja i žaljenja, ovu bismo situaciju mogli iskoristiti na razne načine. Iako se susrećemo s novim stilom života koji ne pruža slobodu koju smo imali, postoji nekoliko stvari koje napokon možemo riješiti. Imajte na umu kako se s ovom situacijom nosi gotovo cijeli svijet, stoga pokušajte ostati što pozitivniji i posvetite se onome za što inače ne biste imali vremena. Ostanite kod kuće i riješite nešto od idućih stvari:

1. Ažurirajte fotografije

Svatko na laptopu i mobitelu ima na stotine duplih, mutnih ili beznačajnih fotografija koje bespotrebno zauzimaju memoriju uređaja. Kako biste riješili ovaj problem, na laptopu uklonite sve one fotografije koje vam ne trebaju. A kako biste imali bolji pregled događaja koje ste fotografirali, kreirajte foldere i dodijelite im naziv.

Kada je riječ o fotografijama na mobilnim uređajima, pomoću Google fotografija možete osloboditi memoriju, ali i napraviti sigurnosne kopije. Možete birati hoćete li skinuti aplikaciju ili sinkronizirati mobitel s Google računom. Ovo najčešće koriste vlasnici Android uređaja, dok je onima s iPhoneima ponuđen iCloud softver.

2. Posložite financije

Od kada pričate da si želite posložiti financije? Taj je trenutak napokon stigao jer sada imate vremena sjesti i promotriti svoje financijsko stanje. Detaljno raspišite sve prihode i rashode, riješite se svih repova i dugovanja. Usporedite svoje troškove prema mjesecima i pronađite način na koji možete uštedjeti. Novac koji biste trošili na kavu s prijateljima, shopping ili izlaske sada možete staviti sa strane.

Budući da nije trenutak da idete na bankomat, zbog preporuke da se ostane kod kuće, iskoristite blagodati tehnologije; podijelite troškove za režije, online shopping ili stanarinu putem Settle aplikacije. Ova je aplikacija dostupna svim hrvatskim građanima starijim od 16 godina, neovisno o tome koju banku, mobilnog operatera ili mobilni uređaj koriste.

3. Očistite ormare i vitrine

Sada kada imate sve vrijeme ovoga svijeta, na red može doći čišćenje i slaganje robe u ormaru. Izvucite sve stvari koje imate; traperice, majice, džempere, donje rublje, pidžame, košulje s vješalica... Riješite se onoga što više ne nosite, ekstremno uske traperice u koje više ne stanete i koje vam samo zauzimaju mjesto u ormaru - poklonite susjedi ili donirajte potrebitima.

Isto tako, očistite obuću; izračite tenisice, očetkajte cipele ili samo nanesite kremu. Kao i kod odjeće, tako i ovdje pregledajte postoji li par cipela ili tenisica koje više ne nosite. Osim ormara, sredite i vitrine. Obrišite prašinu i operite posuđe koje dugo niste koristili. Drvenu površinu prebrišite sredstvom za održavanje drvenog materijala.

via GIPHY

4. Osvježite predmete iz doma

Osim čišćenja, sada na red može doći i osvježavanje predmeta iz vašeg doma. Uklonite tepihe koji prekrivaju vaše pločice, parket ili laminat. Osim što ćete morati manje vremena utrošiti na njihovo održavanje, ova mala promjena može uvelike promijeniti izgled doma i unijeti dašak svježine. Ako želite više svjetline u prostorijama, pronađite vrpcu i zavežite zavjese. Kao i kod tepiha, ova će sitna izmjena promijeniti vizualni dojam prostora u kojem živite.

Odaberite neki od predmeta i upotrijebite svoju kreativnost. Ako imate djecu, svakako ih uključite u ove aktivnosti. Pogledajte video kako u samo nekoliko jednostavnih koraka možete osvježiti primjerice lampu.

5. Život nije stao!

Iako ćemo biti u kućama neko vrijeme, to ne znači da trebamo preskočiti važne datume. Možda se nećemo okupljati i slaviti rođendane, no još uvijek možemo iznenaditi osobe koje su nam drage. Ako se nekom članu iz vaše obitelji bliži rođendan, nemojte ga razočarati. Bez obzira na situaciju, postoji nekoliko opcija kako ovo možete izvesti. Naručite poklon preko web shopa i odaberite dostavu na kućnu adresu.

Oko same podjele novaca ne morate se brinuti jer se virtualno možete raskusurati putem Settle aplikacije s kojom vam novci automatski budu uplaćeni na račun. A da možemo ostati pozitivni i u najtežim situacijama, dokazuje i ovaj humoristični video u kojem čovjek nazdravlja sam sa sobom u karanteni.

Nadamo se nekim boljim vremenima i mislimo o svim proslavama koje ćemo s veseljem nadoknaditi.

POWERED BY Settle

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang