Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 12

Nikad sočniji burger i hot dog: Donosimo dva recepta za savršen slavonski roštilj!

Powered by Mesnice Ravlić

Nikad sočniji burger i hot dog: Donosimo dva recepta za savršen slavonski roštilj!

Sezona je rošiljanja, a mi vam donosimo dva naizgled klasična prijedloga, hot dog i burger, ali u slavonskoj varijanti! Za hot dog iskoristite ljute kobasice pa ih prelijte ukusnim umacima, a slavonski burger isprobajte u bezglutenskoj verziji

Dolaskom toplijeg vremena počela je sezona grilanja, a ideja kako pripremiti sočno meso s roštilja nikad nije dosta. Za vas smo pripremili recepte za ukusne umake koji će svaki hot dog učiniti neodoljivo sočnim te recept za slavonski burger, ali bez glutena! Zagrijte roštilj i krećemo.

Umaci kao tajna dobrog hot doga 

Hot dog je popularno ulično jelo koje dolazi u mnogim varijantama. U zemljama njemačkoga govornog područja umjesto hrenovke u pecivo se najčešće stavlja kobasica, a isto preferiraju i naši Slavonci. Zato odaberite pecivo po želji pa ga s roštilj kobasicama ispecite na roštilju. Ljubitelji ljutoga mogu odabrati i ljutu verziju kobasica. Kad su pecivo i meso spremni, vrijeme je za umak! U nastavku donosimo tri prijedloga za umake, od ljutog, blagog na bazi jogurta pa do senfa u kombinaciji s medom.

Homemade,Bacon,Wrapped,Hot,Dogs,With,Onions,And,Peppers

Senf u kombinaciji s medom

Senf je jedan od omiljenijih izbora kad je riječ o prilozima uz hot dog. No u kombinaciji sa sirom i medom ovaj umak dovest ćete na posve novu razinu. Ispecite peciva i kobasice na roštilju, a zatim u posebnoj posudi umiješajte po 50 grama sira ementalera i cheddara, tri čajne žlice senfa, jednu žlicu meda i jednu čajnu žlicu limunova soka. Po želji možete začiniti i češnjakom u prahu. Smjesu stavite na hot dog, a zatim poklopite roštilj i sve skupa grilajte oko dvije minute, odnosno dok se sir ne rastopi.

Bowl,Of,Tasty,Honey,Mustard,Sauce,With,Ingredients,On,Dark

Umak na grčki način

Ako ste ljubitelji osvježavajućih umaka na bazi jogurta, dobra vijest je da oni odlično idu i uz hot dog. Potrebno vam je 200 grama grčkog jogurta, dvije žlice majoneze, sitno nasjeckan svježi krastavac, dvije čajne žlice limunova soka te od začina sol, papar, češnjak i vlasac. Sve to umiješajte u umak pa prelijte po hot dogovima.

Tzatziki,-,Traditional,Greek,Yogurt,Sauce,In,A,Bowl,On

Nadjev za ljubitelje ljutog

I za kraj jedan ljuti nadjev u kombinaciji s lukom i češnjakom, baš po ukusu Slavonaca. Bit će vam potrebno 400 grama junećeg mljevenog mesa, glavica luka, 200 ml umaka od rajčice, žlica maslinova ulja, dvije čajne žlice kajenskog papra te pola čajne žlice soli. Na ulju najprije izdinstajte luk pa dodajte mljeveno meso, umak od rajčice i sve začine. Čekajte da sve zavrije pa kuhajte na laganoj vatri još oko 20 minuta, odnosno dok se sve ne zgusne. Nadjev pospite po hot dogu i uživajte!

Homemade,Hot,Chili,Dog,With,Cheddar,Cheese,And,Onions

Bezglutenski slavonski burger

Ovaj recept za peciva bez glutena namijenjen je svima koji su ikad jeli hamburger umotan u salatu i pretvarali se da je "u redu". Tijesto za bezglutenska peciva radi se tako da se najprije suhi pa zatim mokri sastojci ubace u veliku posudu, a zatim ih se miješa dok smjesta ne postane pahuljasta.

Od sastojaka će vam biti potrebno oko 450 grama bezglutenskog brašna, 40 grama mlijeka u prahu, kvasac, 1/4 čajne žlice sode bikarbone, jedna čajna žlica smeđeg šećera, jedna čajna žlica soli, jedna čajna žlica jabučnog octa, dvije žlice maslaca, bjelanjak, 350 ml tople vode, jedno jaje za premaz peciva i sezam po želji.

Homemade,Hamburger,With,Bacon,On,A,Cutting,Board

Dobivenu smjesu ostavite na toplome mjestu i pričekajte da se podigne. Kad je smjesa spremna za pravljenje peciva, zagrijte pećnicu na 200°C, a za to vrijeme odvojite osam komada tijesta koji će kasnije poslužiti kao zemičke. Ostavite ih sa strane oko sat vremena dok se ne podignu, zatim ih premažite jajima i dodajte sezam. Pecite ih oko 18 minuta.

Peciva dodatno prepržite na roštilju kako bi poprimila miris dima pa ih popunite ukusnom Ravlić slavonskom pljeskavicom, koja je punjena kulenom i slaninom, što će vašem burgeru dati tradicionalni slavonski šmek. Na roštilju po želji možete prepržiti još slanine, luk, papriku ili drugo povrće po izboru pa uživajte u sočnom burgeru.

Nagradni natječaj je završen, hvala na sudjelovanju! Dobitnici su:

  • Arijan Aleksić
  • Predrag Radošević
  • Jadran Čizmić

Powered by Mesnice Ravlić

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12
VIDEO

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno