Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 1

Top 5 retro poklona koje će svi obožavati ovog Božića

Powered by Russell Hobbs

Top 5 retro poklona koje će svi obožavati ovog Božića
1

Svi mi volimo vintage stvari, pa ako ste ovog Božića svojim najmilijima poželjeli pokloniti nešto originalno i pomalo neočekivano, donosimo vam nekoliko zanimljivih prijedloga koji će ih sigurno oduševiti

Ušli smo u blagdanski mjesec, ali i u potragu za novim idejama za poklone koje bismo poklonili svojim bližnjima. Budući da je jako teško svake godine biti inovativan, odlučili smo zaroniti u prošlost i pronaći inspiraciju u nekim stvarima koje su nama tada izazivale osmjeh na lice, pa krenimo redom...

Gramofon

Tijekom 2017. godine u Velikoj Britaniji je prodano preko 3,2 milijuna ploča, a prihodi od prodanih vinila svake se godine povećavaju, izvijestila je Britanska fonografska industrija (BPI). Za otkriće uređaja koji služi za njihovu reprodukciju zaslužan je Emile Berliner koji je 1877. godine javnosti otkrio prvi gramofon, a njegova popularnost traje i danas zbog nostalgije koju većina nas osjeća prema prijašnjim vremenima. Iako je digitalno doba pojednostavilo i ubrzalo proces snimanja i slušanja pjesama, ima neki poseban čar u starim pločama i gramofonu, naročito pucketavom zvuku s vinila. Čak i oni koji nisu zaljubljenici u vintage stil složit će se s tim da je gramofon zaista unikatan poklon za ljubitelje dobre glazbe. Možete ih naći na Njuškalu po povoljnijim cijenama ili, ako želite novi, provjerite cijene na e-Bayu i Amazonu, ali uzmite u obzir to da ćete zbog veličine i težine imati velik trošak pri plaćanju poštarine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Amy Ballard (@arbutusavenue)

Retro toster

Kućanski su aparati ono što ukrašava svaku kuhinju, naročito ako su i estetski privlačni poput tostera i kuhala za vodu koji se nalaze u retro kolekciji brenda Russell Hobbs. Riječ je o uređajima koji odišu elegancijom i vintage izgledom te se svojim upečatljivim bojama izdvajaju od ostalih kuhinjskih uređaja i tako postaju zvijezdama svake kuhinje. Sigurno ste se već sada sjetili one jedne osobe koja obožava kuhinjske novitete te uvijek kupuje neke nove stvari kako bi ukrasila svoju kuhinju. Ako jeste, posjetite stranicu Russell Hobbs na kojoj možete saznati više o uređajima ili ga kupite po sniženoj cijeni u trgovini Elipso.

Instant-fotoaparat

Instant-fotoaparati, odnosno oni koji nam odmah izrade fotografije često se pogrešno nazivaju polaroidima. Naime, sve su to instant-fotoaparati, ali Polaroid Corporation prva je tvrtka koja je proizvela svima poznati ''Polaroid'' koji je po njoj dobio ime, a nakon toga uslijedili su brojni drugi proizvođači sa svojim verzijama. Zasluge za ovaj inovativni gadget idu američkom znanstveniku Edwinu Landu, koji je stvorio prvi komercijalni instant-fotoaparat daleke 1948. godine pod imenom 95 Land Camera.

Prednost ovih fotoaparata leži u njihovoj veličini jer ih danas ima sve više u mini izdanjima koja stanu u svaku torbu, ali i praktičnosti s obzirom na to da ne morate plaćati razvijanje fotografija jer ih možete vidjeti nekoliko sekundi nakon stiskanja okidača. Odličan su božićni poklon jer možete zabilježiti obiteljsko okupljanje i najveselije trenutke božićne zabave. Ako ste se već sjetili osobe za koju bi ovaj poklon bio idealan, vrijeme je da ga već sada naručite na Amazonu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Weronika (@iamweronicat)

Projektor

Zar ne bi bilo kul gledati stare fotke i filmove na zidu u vlastitu domu? Ovo malo kućno kino ostvarivo je uz pomoć projektora i bijelog zida ili platna na kojem će se projekcije prikazivati. Riječ je o idealnom obiteljskom poklonu s obzirom na to da se cijela obitelj može okupiti te uživati u filmu na velikom platnu i kokicama. Većina projektora kreira sliku tako što emitira svjetlo kroz sitne transparentne leće, ali novi oblici projektora sliku projiciraju izravno, koristeći lasere.

U prošlosti se ovakav način prikazivanja filmova koristio u kinu prije dolaska specijalnih digitalnih projektora. No, unatoč tome, projektori nisu otišli u zaborav već su se ljudi dosjetili odlične ideje - zašto s njim ne napraviti kino u vlastitu domu? Ako se i vama ovo čini odličnom idejom za poklon, projektore možete naći na e-Bayu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli popup.rent (@popup.rent)

Tamagotchi

Ako imate starijeg brata ili sestru, oduševit će ih legendarni ljubimac koji smo skoro svi imali u djetinjstvu. Tamagotchi je igračka, odnosno igrica, koja dolazi u nekoliko različitih boja, a glavni je zadatak brinuti se za malog ljubimca koji se pojavljuje na njezinu ekranu. Njegov je prvotni oblik jaje iz kojeg se kasnije razviju pas, zec ili neki drugi ljubimac, ovisno o tome koju verziju imate. Vlasnik Tamagotchija mora ga hraniti, igrati se s njim te općenito brinuti za njega kako bi postao dobar, sretan i poslušan.

Riječ je o igrački koja je bila opsesija mnogih klinaca u 90-im godinama, a prije nekoliko godina o njoj se ponovno počelo govoriti. Tvorac ovog digitalnog ljubimca dolazi iz Japana i krije se iza imena Akihiro Yokoi, a stare originalne, ali i nove verzije popularne igračke možete pronaći na e-Bayu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Collecting Bug (@collectingbug)

Jeste li odabrali favorita?

Powered by Russell Hobbs

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
VIDEO

Uživajte u domaćoj hrani, prirodnim ljepotama i najboljim svjetskim automobilistima
POSJETITE SKRAD

Uživajte u domaćoj hrani, prirodnim ljepotama i najboljim svjetskim automobilistima

Jedan od najvećih svjetskih događaja po četvrti put je u Hrvatskoj. Na WRC Croatia Rally 2024 prijavilo se 68 posada iz 35 zemalja. Dođite i pratite automobilistički spektakl te uživajte u ljepotama i blagodatima Gorskoga kotara

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…