Obavijesti

Promo sadržaj

11 savjeta za organizaciju vjenčanja bez stresa

11 savjeta za organizaciju vjenčanja bez stresa
4

Najljepši životni trenuci ne bi trebali izazivati glavobolju

Organizacija vjenčanja, kao i samo vjenčanje, trebala bi spadati među najljepše životne trenutke. Nažalost, to prekrasno vrijeme lako se pretvori u najgoru noćnu moru zahvaljujući lošoj organizaciji i nepouzdanim partnerima s malim dodatkom neodlučnosti samih mladenaca. No nema straha jer je uz savjete koji slijede moguće organizirati vjenčanje iz snova bez pretjeranog stresa. 

Vrijeme je novac

Najbolji savjet je da se vjenčanje počne planirati što ranije. Nakon što se početno uzbuđenje oko zaruka malo smiri najbolje je odmah početi razmišljati o datumu i mjestu vjenčanja te temi i broju gostiju. 


Budžet diktira sve

Jedna od najvažnijih stavki je i budžet. Odmah u startu potrebno je odrediti koliko ste u mogućnosti uložiti u vjenčanje i toga se držati pri planiranju svega ostalog. Da bi budžet bio upotrebljiv potrebno je u njega uključiti sve velike stavke, ali i razne sitnice kao što su promjene na vjenčanici ili pokloni za goste kako kasnije ne bi došlo do prevelikog odskakanja i prekoračenja mogućnosti. Vjenčanje treba biti lijepo, ali ne treba nikoga uvaliti u financijske probleme. 

Mjesto za prijem koje će oduševiti

Jedna od važnijih stvari pri organizaciji koja zna zadati muke mladencima je i odabir sale za vjenčanje. Osim što je to najskuplja stavka u budžetu, moguće je da će mjesta koja su prva na popisu želja biti zauzeta, stoga je uvijek u startu dobro imati par opcija.

Pažljivo kreiran popis gostiju

Kreiranje popisa gostiju također spada među prve korake planiranja vjenčanja. Na temelju popisa lakše je odabrati i mjesto održavanja svadbe. Još jedan savjet kod popisa gostiju je da se ne treba obazirati na to tko će se uvrijediti ako ga ne pozovemo, koga želi pozvati nečija mama ili bilo koji razlog koji se izravno kosi sa željama mladenaca. Vjenčanje je dan rezerviran isključivo za mladence i ne treba na njega pozivati ljude s kojima se ne kontaktira na redovnoj bazi.

Što je vjenčanje bez teme?

Prije upuštanja u odabir, vjenčanice, odjela, pozivnica, dekoracija i slično preporučljivo je odabrati temu vjenčanja ili bar osnovne boje na kojima se može temeljiti sve ostalo. Na taj način bit će lakše donositi dizajnerske odluke i učiniti da svi dijelovi vjenčanja izgledaju kao jedna cjelina. 

Glazba za ples

Bend ili DJ, nijedan odabir neće biti pogreška ukoliko je izvođač profesionalan. Pri odabiru glazbe najbolje se raspitati kod prijatelja i obitelji kod koji imaju iskustva s organizacijom svadbe, a svakako je dobro pogledati You tube video materijale izvođača koji uđu u uži izbor. Glazba je jedan od najbitnijih elemenata za dobru atmosferu stoga je potrebno dobro istražiti, promisliti i bez straha zahtijevati ono što mladencima najbolje odgovara. 

Fantastične fotografije

Fotografije su najljepše uspomene s vjenčanja na kojim su uhvaćeni ti posebni trenuci sreće, slavlja i ljubavi. Kao i kod izbora glazbe, ukoliko želite dobar finalni proizvod potrebno je raspitati se i pretraživati internet u potrazi za idealnim fotografom. Većina njih sada ma svoje web stranice na kojima je moguće vidjeti primjere prošlih radova, tako da će to znatno olakšati odluku. 

Ništa bez malo pomoći sa strane

Jednom kada krenu s organizacijom mladenci vrlo često shvate da ne uspijevaju sve stići sami. Tu je vrijeme da uskoče kumovi, prijatelji i obitelj. Ne bi bilo u redu od njih očekivati “brda i doline”, ali mogu im se povjeriti neki zadaci u skladu s njihovim obvezama i mogućnostima. Većina njih rado će pomoći i uživati u osjećaju da su uključeni u proces organizacije. 

Hrana za prste polizati

Uz glazbu, hrana je nešto o čemu će gosti zasigurno pričati. Bitno je osigurati da hrana bude ukusna i da je bude dovoljno za sve. Gladni gosti su čangrizavi gosti.

Pouzdani partner rješava sve

Vjenčanje je moguće organizirati dio po dio i sklopiti ga u savršenu sliku, ali ukoliko mladenci žele skinuti velik dio tereta sa svojih leđa dobra je ideja organizirati vjenčanje u hotelu. Mnogi hoteli u Zagrebu nude gotovo potpunu uslugu organizacije koja najčešće uključuje dvoranu, hranu, svadbene slastice, doček gostiju te cvjetne aranžmane i ostale dekoracije u dogovoru s njihovim partnerima. Također, većina njih ponudit će mladencima apartman u hotelu kako ne bi morali voziti nakon slavlja. 

Šira slika važnija je od detalja

Mladenci imaju tendenciju “gubiti glavu” oko detalja koji ne ispadaju savršeni i na taj način si stvarati nepotreban stres. Gosti takve stvari vrlo vjerojatno neće ni primijetiti jer će biti zaokupljeni ljepotom para te čarolijom trenutka. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!
PROMO

Jednostavno – dobra stolarija. Zatražite ponudu!

Najbolja i najkvalitetnija PVC i ALU proizvedena u Hrvatskoj dostupna je svakome. Utoplite svoj dom, osvježite ga novom stolarijom i najvažnije – smanjite režijske troškove.
Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet
PROMO

Heineken® nazdravlja pravim hardcore navijačima – nisu oni koji vam prvo padnu na pamet

Cilj kampanje je potaknuti na razmišljanje o negativnim stereotipima vezanim uz one najstrastvenije navijače i na taj način nogomet učiniti uključivijim sportom za sve