Obavijesti

Promo sadržaj

200. broj Zaposlene - 26 godina afirmacije i podrške

200. broj Zaposlene - 26 godina afirmacije i podrške
2

Od ponedjeljka se na kioscima nalazi 200. broj časopisa Zaposlena. Prilika je to da se prisjetimo svega što se događalo u ovih 26 godina, koliko časopis Zaposlena izlazi.

Prvi broj Zaposlene izašao je 1994. godine i otada do danas nametnuo se kao jedini časopis na ovim prostorima koji se istaknuo promoviranjem poslovno uspješnih žena, njihovih zanimljivih priča o tome kako su pokrenule poslovanje te kako su se nosile sa svim nedaćama i teškoćama na putu do uspjeha.

«Cilj nam je bio i ostao afirmacija žena u poslovnom svijetu, ali i međusobna podrška žena u poslovnom svijetu. Zato smo naročito ponosne na naš projekt koji već treću godinu radimo zajedno s Večernjim listom pod nazivom „Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama“.» istaknula je Ana Gruden koja je na mjestu glavne urednice Zaposlene punih 19 godina.

Prva glavna urednica i osnivačica Zaposlene, Morana Paliković Gruden prisjetila se samih početka: «Mnogi su me pitali, u povodu izlaska prvog broja časopisa Zaposlena, zašto se upuštam u izdavanje još jednog ženskog časopisa kao i zašto idem u tu avanturu sama. Mi novinari moje generacije naučili smo da je stvaranje novina i časopisa timski posao i da za kreiranje tiskovine – novog proizvoda treba još k tome i puno novca. Kad sam razmišljala o stvaranju časopisa Zaposlena, a bila su to za mene čudna vremena u kojima sam shvatila da stara pravila – kad netko negdje odlučuje ne samo u moje ili naše ime, nego i uime grupacija ili čak čitave generacije – više ne vrijede. Nova pravila za nova vremena nisu još bila uspostavljena, a investicijska pravila bila su neodređena i znala sam prepoznati da se otvara minimalna šansa za realiziciju novih ideja. Imala sam ušteđen novac za novi automobil, a ideja da ga kupujem 1994. činila mi se besmislena. Rat još nije završio i bez obzira na to što se „moja kuća“ Vjesnik (u kojoj sam radila 25 godina i naučila sve što sam znala, a to je mnogo) raspala. Znala sam da neke odluke moram donijeti odmah: otići iz tog sustava i početi sama.

I odlučila sam se prema vlastitim prioritetima za projekt za žene i osjećaju da znam i mogu, a moja mala ušteđevina pruža mi priliku koju ne smijem propustiti.»

Osim intervjua sa ženama iz svih poslovnih segmenata, poduzetničkog ili menadžerskog, ali i umjetničkog, političkog i znanstvenog, Zaposlena donosi i zanimljive kolumne, čije su autorice poznate u hrvatskom i europskom javnom prostoru.

Važno je spomenuti i čnjienicu da je nagrada za Ženu godine, koju je časopis ustanovio 1995., bila je tada jedini izbor žene, koji se nije odnosio na ljepotu. «Ponosni smo na tu činjenicu koja će ostati trajno zabilježena u povijesti borbe za rodnu ravnopravnost u hrvatskom društvu.» zaključuje Ana Gruden.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.