Obavijesti

Promo sadržaj

Natjecanje za start-up i scale-up tvrtke: još 1 dan za prijave

Natjecanje za start-up i scale-up tvrtke: još 1 dan za prijave
3

Hrvatski start-up i scale-up projekti i tvrtke koje su u potrazi za inozemnim partnerima i izvorima financiranja za razvoj, do 30. rujna mogu prijaviti projekte za nacionalno natjecanje na kojemu će biti izabrana tri najbolja projekta

Hrvatski start-up  i scale-up projekti i tvrtke koje su u potrazi za inozemnim partnerima i izvorima financiranja za razvoj, do 30. rujna mogu prijaviti projekte za nacionalno natjecanje na kojemu će biti izabrana tri najbolja projekta koji će ući u konkurenciju 50 najboljih za sponzorirano predstavljanje na Summitu World Business Angels Investment Forum (WBAF), koji se održava u veljači 2018. godine, u Istanbulu. Riječ je o međunarodnoj organizaciji koja okuplja privatne i institucionalne investitore iz cijelog svijeta, koji poduzetnicima iskustvom pomažu oko razvoja projekata i investiraju u njihove projekte kao partneri. Kako doznajemo od Renate Brkić, visoke povjerenice WBAF za Hrvatsku, nacionalno natjecanje održat će se polovicom studenog, u okviru konferencije 24 sata, pod nazivom Bolje obrazovanje – bolja Hrvatska, a tri najbolja projekta ući će u konkurenciju 50 najboljih iz cijelog svijeta za sponzorirani nastup i predstavljanje svjetskim investitorima na World Business Angels Investment Forum konferencijii koje će se 19. i 20. veljaće 2018. održati u Istanbulu.   

- Tvrtke i pojedinci zainteresirani za nacionalni izbor mogu se prijaviti on-line, putem stranice: www.gust.com/programs/wbaf-take-invest-summit-2018. Prijave traju do 30. rujna, a kandidati koji budu primljeni na natjecanje dobit će do 15. listopada pisanu potvrdu o tome, s uputama o mjestu i vremenu održavanja nacionalnog natjecanja, kaže naša sugovornica. Na samom natjecanju, kandidati će projekte predstaviti pred posebnim žirijem, koji će istoga dana i  objaviti koji su projekti izabrani za ulazak u konkurenciju za 50 najboljih iz cijelog svijeta. Konačna lista 50. projekata čije će sudjelovanje na Summitu u Istanbulu sponzorirati WBAF i njegovi partneri bit će objavljena 30. studenog i oni će moći pratiti sve sadržaje World Business Investment Forum konferencije, uključivo s tri noćenja s doručkom za dva člana tima u Istanbulu. U okviru summita čekaju ih  četiri četvorna metra prostora sa stolom i panelom za predstavljanje projekta, te prilika za 5-minutno predstavljanje pred investitorima na pozornici. 

Za nastup na Take Invest Summitu 2018. moguće je projekt prijaviti i izravno, dakle bez sudjelovanja na nacionalnom natjecanju, no tada cijena za sve spomenuto iznosi 2.500,00 eura. 

Pravo natjecanja imaju start-up projekti, što podrazumijeva pojedince ili tvrtke koji tek razvijaju projekt. Pod scale-up tvrtkama podrazumijevaju se one koje u protekle tri godine bilježe poslovni rast i u potrazi su za dodatnim kapitalom, radi širenja posla, bilo da je riječ o izlasku na nova tržišta, ili uvođenju novih tehnologija. To mogu biti i tvrtke koje su već koristile mogućnost financiranja od strane poslovnih anđela, venture capital fondova i sličnih izvora financiranja,   doznajemo od Renate Brkić. 

Okvir: 

Prednost modernim tehnologijama i društveno odgovornim businessima

Prednost za predstavljanje na WBAF Summitu imaju projekti s područja novih tehnologija, što uključuje bio-tehnologiju, edu-tehnologiju i financijsku tehnologiju, kao i projekte povezani s hranom i pićem, odnosno uslugama, zatim IT i mobilnom tehnologijom, logistikom, obnovljivim izvorima energije, transportom, virtualnom tehnologijom i igricama, te tzv. nosivom tehnologijom – pametnim elektroničkim uređajima koji omogućavaju praćenje i razmjenu podataka. Posebno su dobro došli projekti koji će dugoročno pozitivno utjecati na rješavanje jednog ili više ciljeva Ujedinjenih Naroda – UN Global Compact Goals.

Sve na engleskom jeziku

Tvrtke koje žele sudjelovati na WBAF summitu prijavnicu ispunjavaju na engleskom jeziku, što je i jezik na kojemu će se predstavljati svi projekti u Istanbulu. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.