Obavijesti

Promo sadržaj

5 znakova da potražite pomoć stručnjaka bez tabua

5 znakova da potražite pomoć stručnjaka bez tabua
2

U današnje moderno vrijeme sve je više onih koji ne znaju kako se nositi s unutarnjim nedoumicama, stresom na poslu ili problemima s partnerom

Ponekad jednostavno više ne pronalazimo načine kako da se sami izbavimo iz problema ili iz situacija koje nas proganjaju. Osjećamo se sve lošije, kako psihički, tako i fizički i sve  nas to ometa prilikom obavljanja svakodnevnih aktivnosti. 

Zatražiti pomoć psihoterapeuta nije lako, ali danas je postalo gotovo neophodno i definitivno više nije tabu! Psihoterapija nam pruža drugi pogled na naše probleme te nas uči kako da ih sami riješimo. Tako rastemo i izgrađujemo bolju osobnost. 

Postoje situacije kada više ne bismo trebali odgađati odlazak psihoterapeutu.  Donosimo 5 znakova da je možda vrijeme da potražite pomoć stručnjaka.

1. BEZNAĐE I APATIJA

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako vas često muče velike promjene raspoloženja na koje ne možete utjecati, više vas ništa ne veseli i ne možete uživati u malim stvarima, to je znak da ne odgađate traženje pomoći i razlislite o psihoterapiji. 

2. FOBIJE

Postoje oni koji cijeli život osjećaju iracionalan strah prema određenim životinjama, letu avionom, javnog nastupa, visinama ili vožnji liftom. Umjesto da izbjegavate susret s takvim situacijama, naučite kako se s njima uhvatiti u koštac i poboljšajte kvalitetu života.

3. AGRESIVNOST

Jeste li primijetili da se često ljutite na nekoga? Ne prolazi ni jedan dan, a da se s nekim niste posvađali? Ako ne možete kontrolirati ljutnju, a osim nje, često postajete i agresivni, to bi trebao biti znak za uzbunu. 

4. GUBITAK VOLJENE OSOBE

Tugovanje nakon gubitka voljene osobe je normalan proces oporavljanja od gubitka. Ali kada ono traje predugo i nikako se ne možete pomiriti s gubitkom, trebali biste potražiti pomoć psihoterapeuta. 

5. PRETJERANA SAMOKRITIČNOST

Ako ste jako kritični prema sebi, imate manjak samopouzdanja i nerealno podcjenjujete svoje mogućnosti, potražite pogled iz druge perspektive na sve što smatrate lošim. S vremenom biste čak i te svoje «loše» strane mogli zavoljeti.

Danas se  općenito smatra da su stres i njegove posljedice postale dio naših života. No, to ne bi trebalo biti tako. Posljedice stresa se ne bi smjele osjećati jer to znači da nam nedostaje vještina koje bi nam u tim situacijama pomogle da se lako nosimo s njim. Pomoć psihoterapeuta može nam olakšati ovaj proces. 

Život u partnerskoj, bračnoj i obiteljskoj zajednici ponekad nije lagan. U svima povremeno dolazi do sukoba i problema. Da biste njegovali odnose, psihoterapija može biti jedan od načina kako ih kvalitetno riješiti u kratkom vremenu. 

Jeste li se prepoznali u prethodnim rečenicama? Vrijednost jednog sata psihoterapije kreće se od 400 kuna na dalje, a Ferratum banka Vam pomaže da si priuštite samo najbolje za Vaše psihičko zdravlje. Ako ste odlučili zatražiti stručnu pomoć, ali nemate potrebna sredstva, možete ih nabaviti tako da jednostavno ispunite online obrazac na Ferratumbank.hr, zatražite kredit i počnite riješavati probleme koji Vas muče. 

U online obrazac unesite svoje osobne podatke te odaberite željeni iznos kredita i rok otplate. Ili odaberite sms pozajmice koje su brže nego ikad. 

A da ne morate odlaziti u banku, pobrinuli su se Jumio i Instantor, automatizirani sustavi pomoću kojih postupak osobne identifikacije i procjenu kreditne sposobnosti možete napraviti također iz svoga naslonjača. 

Nakon toga, provjerite elektroničku poštu jer na mail ćete dobiti ugovor o kreditu, kojeg je potrebno potpisanog i uz jamstvo za kredit, dostaviti u banku. Ovo je i posljednji korak prije nego što novac sjedne na vaš račun, a to se može dogoditi već istoga dana, nakon samo 15 minuta!

Odlučite odmah danas da ćete brinuti za svoje psihičko zdravlje. Jednom kada naučite kako se nositi s problemima, možete biti sigurni da ćete živjeti bolje i kvalitetnije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive