Obavijesti

Promo sadržaj

7 razloga zašto posjetiti najsjeverniju županiju Hrvatske

7 razloga zašto posjetiti najsjeverniju županiju Hrvatske
7

S prvim danima jeseni počinje prilagodba našeg tijela na nove izazove i hladnije dane. Poslušajte svoje tijelo i priuštite mu zdrav odmor u jednoj od najaktivnijih destinacija Hrvatske – Termama Sveti Martin

Priroda ovdje još uvijek dominira, svjež zrak razbuđuje, hrana je domaća, obroci su hranjivi, a tu je i bogata wellness ponuda koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije. Donosimo vam 7 razloga zašto provesti jesen u najsjevernijem hrvatskom kraju – Međimurju.

1. Wellness za dušu i tijelo 

Svijet sauna jedan je od brojnih načina kako možete doprinijeti svom zdravlju na Quick detox vikendu. Vašem će tijelu pogodovati sauniranje, a um odmoriti možete na Mindfulness meditaciji i uz vježbe disanja. Sve to, joga te limfna masaža s aromaterapijom dio su regenerirajućeg paketa osmišljenog za dva noćenja. Svakog jutra čekat će vas bogati buffet doručak s lokalnim i svježim namirnicama, a svake večeri vege-detox večera.  Ono što Terme Sveti Martin izdvaja od ostalih resorta i termalnih kupališta je i činjenica da sami proizvode kozmetiku koja se koristi u Wellness Centru kao i u saunama. No, osim što gosti mogu uživati u pilinzima, oni ih i sami, uz pomoć Healthness managera mogu i naučiti kako pripremiti.

2. Priroda koja oduševljava

Smjestili ste se u Sveti Martin na Muri, a netaknuta priroda vas okružuje. Zrak je svjež, lakše se diše, ali i misli. Zaronite u ljekovitu vodu Termi Sveti Martin koja će pogodno djelovati na vaš organizam. Uređenju unutrašnjosti bazenskog kompleksa prema filozofiji dr. Rudolfa Steinera cilj je spajanje tijela, uma i duha čovjeka. To sve daje vam energiju za nove rekreativne pothvate, a u cijeloj priči domaća hrana igra najveću ulogu. Plodni prostor između Drave i Mure UNESCO je uvrstio u prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav i zaštitio, baš kao i međimursku popevku.

3. Lokalna i zdrava gastronomska ponuda

Kada u Međimurje dolaze gosti, kolači jedva stanu na stol. Ponudit će vas nekoliko puta, taman da vam postane neugodno, a onda ćete okusiti npr. međimursku gibanicu i shvatiti da vam je to ipak jedna od najboljih odluka u životu. U Termama Sveti Martin možete pronaći zdravu verziju Međimurske gibanice kao i kolače pripremljene od biodinamičkih sastojaka. Međimurje je inače proglašeno Europskom destinacijom izvrsnosti za gastronomiju, pa nemojte propustiti okuse međimurske kuhinje.  Može li bolje?

4. Najnagrađivanija vinska cesta na svijetu 

Osim hrane, u standardnoj je ponudi i vino. Zapravo, Međimurje se uzdiglo na razinu najboljih europskih i svjetskih vinskih regija. Uzgoj vinove loze i proizvodnja vina njeguju se još od antičkog doba, a kvalitetu dokazuju prestižne Decanter nagrade i pohvale koje međimurski vinari nižu jednu za drugom. S 11 Decantera na 600 hektara vinograda, Međimurska vinska cesta je najnagrađivanija cesta na svijetu. Ovaj se vinski kraj ponosi i autohtonom međimurskom sortom pušipelom koju Međimurci pakiraju u posebno dizajnirane boce. O kakvom je umijeću pravljenja vina riječ, isprobajte prilikom svog posjeta.  

5. Bogata biciklistička ponuda 

Po međimurskim cestama i puteljcima možda ćete uočiti puno biciklista. To je sasvim logično: njih čeka najprije vožnja kroz lijepu prirodu i teren prošaran brežuljcima, šumama, šumskim putevima i označenim biciklističkim stazama, pa slatka briga biranja iz dobre ponude restorana ili zanimljivosti koje vrijedi pogledati. Zatim odmor i opuštanje na svježem zraku. Ponesite ili unajmite bicikl i istražite barem neke od 700 km biciklističkih staza, a u Međimurju ćete naći i prvi Bike Hotel u kontinentalnoj Hrvatskoj. Hotel Spa Golfer u sklopu LifeClass Termi Sveti Martin nudi kompletnu infrastrukturu namijenjenu biciklistima, pa ni o čemu ne morate brinuti.

6. Upoznajte sve čari iz dubine Panonskog mora 

Na prostorima Međimurja u davnoj se prošlosti nalazilo Panonsko more, a njegovi se ostaci mogu pronaći i danas u pojedinim dijelovima. Inspirirani njime, u Termama su osmislili paket naziva Magija Panonskog mora koji vas uvodi u Svijet zdravih užitaka kako biste se kući vratili puni energije. Sauna, tretman za tijelo, termomineralna voda, mindfulness meditacija, zdravi napici i obroci te različite rekreacije samo su neke od mogućnosti u sklopu vašeg boravka u Termama Sveti Martin. Saznajte i stanje svog organizma kroz 30-minutni scan te sklonosti određenim zdravstvenim problemima već prvi dan dolaska te ga poboljšajte kroz sve ono što paket uključuje.

7. Ionizirajte svoje tijelo i um 

S vremena na vrijeme, potrebno je napraviti čišćenje organizma. Opustite se uz ionizirani čaj i pratite sve pozitivne učinke negativnih iona na vaš organizam – očistite se od toksina, revitalizirajte organizam i osjećajte se bolje. Jeste li znali da je velika koncentracija negativnih iona zapravo pozitivna za vaše tijelo? Upravo ćete u blizini vode (rijeke i jezera) te u blizini šuma pronaći veću koncentraciju negativnih iona nego u gradu, a Terme Sveti Martin smještene su upravo u srcu šume, nedaleko rijeke Mure. Odaberite Quick detox vikendu u Termama Sveti Martin i priuštite vašem tijelu detoksikaciju uma i tijela.  

Više informacija potražite na www.termesvetimartin.com. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu
Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle