Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

7 razloga zašto posjetiti najsjeverniju županiju Hrvatske

S prvim danima jeseni počinje prilagodba našeg tijela na nove izazove i hladnije dane. Poslušajte svoje tijelo i priuštite mu zdrav odmor u jednoj od najaktivnijih destinacija Hrvatske – Termama Sveti Martin

Foto: maja danica

Priroda ovdje još uvijek dominira, svjež zrak razbuđuje, hrana je domaća, obroci su hranjivi, a tu je i bogata wellness ponuda koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije. Donosimo vam 7 razloga zašto provesti jesen u najsjevernijem hrvatskom kraju – Međimurju.

1. Wellness za dušu i tijelo 

Svijet sauna jedan je od brojnih načina kako možete doprinijeti svom zdravlju na Quick detox vikendu. Vašem će tijelu pogodovati sauniranje, a um odmoriti možete na Mindfulness meditaciji i uz vježbe disanja. Sve to, joga te limfna masaža s aromaterapijom dio su regenerirajućeg paketa osmišljenog za dva noćenja. Svakog jutra čekat će vas bogati buffet doručak s lokalnim i svježim namirnicama, a svake večeri vege-detox večera.  Ono što Terme Sveti Martin izdvaja od ostalih resorta i termalnih kupališta je i činjenica da sami proizvode kozmetiku koja se koristi u Wellness Centru kao i u saunama. No, osim što gosti mogu uživati u pilinzima, oni ih i sami, uz pomoć Healthness managera mogu i naučiti kako pripremiti.

Foto: Terme Sveti Martin

2. Priroda koja oduševljava

Smjestili ste se u Sveti Martin na Muri, a netaknuta priroda vas okružuje. Zrak je svjež, lakše se diše, ali i misli. Zaronite u ljekovitu vodu Termi Sveti Martin koja će pogodno djelovati na vaš organizam. Uređenju unutrašnjosti bazenskog kompleksa prema filozofiji dr. Rudolfa Steinera cilj je spajanje tijela, uma i duha čovjeka. To sve daje vam energiju za nove rekreativne pothvate, a u cijeloj priči domaća hrana igra najveću ulogu. Plodni prostor između Drave i Mure UNESCO je uvrstio u prekogranični rezervat biosfere Mura-Drava-Dunav i zaštitio, baš kao i međimursku popevku.

Foto: maja danica

3. Lokalna i zdrava gastronomska ponuda

Kada u Međimurje dolaze gosti, kolači jedva stanu na stol. Ponudit će vas nekoliko puta, taman da vam postane neugodno, a onda ćete okusiti npr. međimursku gibanicu i shvatiti da vam je to ipak jedna od najboljih odluka u životu. U Termama Sveti Martin možete pronaći zdravu verziju Međimurske gibanice kao i kolače pripremljene od biodinamičkih sastojaka. Međimurje je inače proglašeno Europskom destinacijom izvrsnosti za gastronomiju, pa nemojte propustiti okuse međimurske kuhinje.  Može li bolje?

Foto: Terme Sveti Martin

4. Najnagrađivanija vinska cesta na svijetu 

Osim hrane, u standardnoj je ponudi i vino. Zapravo, Međimurje se uzdiglo na razinu najboljih europskih i svjetskih vinskih regija. Uzgoj vinove loze i proizvodnja vina njeguju se još od antičkog doba, a kvalitetu dokazuju prestižne Decanter nagrade i pohvale koje međimurski vinari nižu jednu za drugom. S 11 Decantera na 600 hektara vinograda, Međimurska vinska cesta je najnagrađivanija cesta na svijetu. Ovaj se vinski kraj ponosi i autohtonom međimurskom sortom pušipelom koju Međimurci pakiraju u posebno dizajnirane boce. O kakvom je umijeću pravljenja vina riječ, isprobajte prilikom svog posjeta.  

5. Bogata biciklistička ponuda 

Po međimurskim cestama i puteljcima možda ćete uočiti puno biciklista. To je sasvim logično: njih čeka najprije vožnja kroz lijepu prirodu i teren prošaran brežuljcima, šumama, šumskim putevima i označenim biciklističkim stazama, pa slatka briga biranja iz dobre ponude restorana ili zanimljivosti koje vrijedi pogledati. Zatim odmor i opuštanje na svježem zraku. Ponesite ili unajmite bicikl i istražite barem neke od 700 km biciklističkih staza, a u Međimurju ćete naći i prvi Bike Hotel u kontinentalnoj Hrvatskoj. Hotel Spa Golfer u sklopu LifeClass Termi Sveti Martin nudi kompletnu infrastrukturu namijenjenu biciklistima, pa ni o čemu ne morate brinuti.

6. Upoznajte sve čari iz dubine Panonskog mora 

Na prostorima Međimurja u davnoj se prošlosti nalazilo Panonsko more, a njegovi se ostaci mogu pronaći i danas u pojedinim dijelovima. Inspirirani njime, u Termama su osmislili paket naziva Magija Panonskog mora koji vas uvodi u Svijet zdravih užitaka kako biste se kući vratili puni energije. Sauna, tretman za tijelo, termomineralna voda, mindfulness meditacija, zdravi napici i obroci te različite rekreacije samo su neke od mogućnosti u sklopu vašeg boravka u Termama Sveti Martin. Saznajte i stanje svog organizma kroz 30-minutni scan te sklonosti određenim zdravstvenim problemima već prvi dan dolaska te ga poboljšajte kroz sve ono što paket uključuje.

Foto: Terme Sveti Martin

7. Ionizirajte svoje tijelo i um 

S vremena na vrijeme, potrebno je napraviti čišćenje organizma. Opustite se uz ionizirani čaj i pratite sve pozitivne učinke negativnih iona na vaš organizam – očistite se od toksina, revitalizirajte organizam i osjećajte se bolje. Jeste li znali da je velika koncentracija negativnih iona zapravo pozitivna za vaše tijelo? Upravo ćete u blizini vode (rijeke i jezera) te u blizini šuma pronaći veću koncentraciju negativnih iona nego u gradu, a Terme Sveti Martin smještene su upravo u srcu šume, nedaleko rijeke Mure. Odaberite Quick detox vikendu u Termama Sveti Martin i priuštite vašem tijelu detoksikaciju uma i tijela.  

Više informacija potražite na www.termesvetimartin.com. 

Tema: Promo sadržaj

Message