Obavijesti

News

Komentari 11

A. Knox: Pomagat ću ljudima koji su nepravedno optuženi

A. Knox: Pomagat ću ljudima koji su nepravedno optuženi
3

Vrhovni sud Italije je oslobodio Amandu Knox i Raffaelaa Sollecitoa u ožujku oslobodio za ubojstvo studentice Meredith Kercher. Sada je obrazložio odluku

VIDEO

Duboko sam zahvalna što je talijanski Vrhovni sud podnio svoje mišljenje i proglasio moju nevinost. To je bila velika borba za mene, moju obitelj, moje prijatelje i sve koji su vjerovali u mene. Iako mi je drago što je sada gotovo, ostat ću zauvijek zahvalna mnogim pojedincima koji su dali svoje vrijeme i talente da mi pomognu. Ovo danas ne bi bilo moguće bez vaše nepokolebljive podrške. Ja sada počinjem ostatak svog života, a jedan od mojih ciljeva bit će da pomognem drugima koji su nepravedno optuženi, napisala je Amanda Knox na svojem blogu nakon što je talijanski vrhovni sud obrazložio svoju odluku iz ožujka ove godine. 

Sud je tada, podsjetimo, oslobodio  Amandu Knox i njezinog bivšeg dečka Raffaelea Sollecitoa za ubojstvo britanske studentice Meredith Kercher u talijanskoj Perugi. Sud je obrazložio kako su oslobađajuću presudu donijeli jer je proces imao oscilacije koje su rezultat nevjerojatnih propusta u istrazi. 

- Istraga ubojstva bila vođena ponajviše pritiskom istražitelja da što prije smisle odgovore jer su bili pod velikom nadzorom javnosti i medija. Međunarodni karakter slučaja rezultirao je prebrzom istragom i bjesomučnom potragom za krivcima, što nije pomoglo da se otkrije istina - objasnio je sud, piše Corriere della Sera. Također je kritizirao tužitelje da nisu razradili jasnu teoriju što bi motiviralo Knox na ubojstvo. Tvrdili su da je Kercher uvrijedila američku studenticu, ali za to nisu imali dokaze. 

Tužitelji su tvrdili da nije bilo fizičkih dokaza da su Knox i Sollecito ubojice zato jer su 'selektivno čistili mjesto ubojstva', a vrhovni je sud to nazvao "nelogičnim". Kažu da je to potpuno nemoguće. Suci u izvještaju navode kako su dokazi upućivali da je jedini krivac Rudy Guede koji je i optužen. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iako su tužitelji tvrdili da nije djelovao sam, nije se previše pažnje poklanjalo istrazi nego se krivnja odmah prebacila na Knox i Sollecito i inzistiralo se samo na tome - tvrdi sud. 

Kronologija:

- Meredith Kercher, britanska studentica, ubijena je 1. studenog 2007. godine u Perugi. Policija ju je našla dan kasnije u stanu koji je dijelila s Knox.

- 6. studenog 2007. godine uhićeni su Amanda Knox,  Raffaele Sollecito i Patrick Diya Lumumba, porijeklom iz Konga koji je bio vlasnik bara u kojem je Amanda radila. Lumumba je uhićen jer ga je Amanda lažno optužila  

- 20. studenog 2007. godine Rudy Guede, porijeklom iz Obale Bjelokosti je uhićen u Njemačkoj i izručen Italiji. On je bio poznanik Amande Knox i Meredith Kercher. Lumumba je tada pušten iz zatvora bez ikakvih optužbi. 

- Guede je 28. listopada 2008. godine osuđen na 16 godina zatvora

- Knox i Sollecito su 4. prosinca 2009. osuđeni za seksualno nasilje i ubojstvo te su dobili 26, odnosno 25 godina zatvora

- 3. listopada 2011. su Knox i Sollecito oslobođeni 

- 31. siječnja 2014. slučaj se opet preispituje

- 28. ožujka 2015. Knox i Sollecito Vrhovni sud oslobađa svih optužbi i ta je odluka konačna 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.