News

Komentari 42

A samo je htio pomoći obitelji: Dječaku (13) su zabranili štand

A samo je htio pomoći obitelji: Dječaku (13) su zabranili štand

Michigan: Dječak je otvorio štand kako bi pomogao majci koja ima epilepsiju i ocu koji boluje od multiple skleroze. Iako mu nije trebala dozvola, grad ga je zatvorio

Nathan Duszynski (13) iz Michigana prikupio je novac i kupio štand za prodaju hot dogova kako bi pomogao svojim roditeljima. Njegova majka ima epilepsiju, a otac boluje od multiple skleroze. 

- Želim samo pomoći obitelji da prikupe novac, jer je mojim roditeljima zaista teško - ispričao je dječak. Kako bi bio siguran da će sve biti u redu, dječak je uz pomoć roditelja provjerio u gradskom vijeću koje sve dozvole trebaju kako bi pokrenuo svoj biznis, javlja Huffington Post. Vlasti su im rekle kako za štand dječak zapravo ne treba nikakvu posebnu dozvolu. 

Ipak, ubrzo nakon što je dječak otvorio štand i krenuo s prodajom, inspektori su mu zatvorili štand. U objašnjenju su naveli kako prodaja hot dogova na mjestu gdje je dječak bio, nije dobro zbog ugleda okolnih restorana. Svi dijelovi grada navodno su dobri za štandove kakav ima Nathan, osim tog dijela na koji se on parkirao. 

Gradonačelnik Hollanda u Michiganu ponudio je dječaku druga dva mjesta za prodavanje hrane nakon nekoliko dana, ali dječak se predomislio, te je razočaran odlučio prodati štand.