Obavijesti

News

Komentari 0

Ademi optužuje admirala Domazeta za Medački džep

Ademi optužuje admirala Domazeta za Medački džep
1

Ademi tvrdi da je operaciju Medački džep vodio admiral Davor Domazet, a ne on, te da je general Bobetko osobno prenio ovlasti za to na Domazeta

VIDEO

Rahim Ademi tvrdi da je operaciju Medački džep, zbog koje mu se sudi za ratne zločine, vodio admiral Davor Domazet, a ne on. Ademi kaže da je general Janko Bobetku sve ovlasti za vođenje operacija u Sektoru 1 osobno prenio na Domazeta.
- Na sastanku s Mirkom Norcem i Željkom Sačićem 7. rujna 1993. izričito sam ih upozorio na Ženevske konvencije te na donos prema civilima i ratnim zarobljenicima. Naglasio sam da nema paljenja kuća i pljačkanja imovine. Odgovorili su mi da će poštivati međunarodno radno pravo - kazao je u nastavku obrane general Rahim Ademi. On je s Mirkom Norcem optužen za ratne zločine na području Medačkog džepa u rujnu 1993. Davor Domazet i Mladen Markač došli su nakon sastanaka. Domazet je rekao, tvrdi Ademi, da ga je poslao načelnik Glavnog stožera HV-a Janko Bobetko kako bi izvršio uvid u pripreme za napad, te da će on voditi cijelu operaciju.
- Domazet je zapovijedao Sektorom 1 i svim ostalim postrojbama koje su išle u akciju. Cijelo je vrijeme bio u vezi s Bobetkom, kazao je Ademi dodavši kako je Domazet kasnije proširio svoje ovlasti na cijelo Zborno područje Gospić. Vidio sam, također, da održava veze sa specijalnim snagama MUP-a. Izravno je zapovijedao i Markačevom zamjeniku, pukovniku Željku Sačiću - rekao je Rahim Ademi. Kazao je i kako je Bobetko nenajavljeno 20. rujna došao u Gospić. Tada mu je rekao da je su pripadnici HV-a i specijalne policije tijekom povlačenja palili i rušili kuće. Zatražio je od Bobetka da provede istragu. Bobetko mu je rekao kako on nema veze s time, te da će on to riješiti.
- Brigadiru, koja vojska prilikom povlačenja sadi cvijeće? – kazao mu je tada Bobetko. Ademi će nastaviti iznositi obranu i u utorak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.