Obavijesti

News

Komentari 156

'Afera HAC neće nam naštetiti, katarzu čekaju druge stranke'

'Afera HAC neće nam naštetiti, katarzu čekaju druge stranke'
1

Smeta me ova hajka i unaprijed donošenje presuda nekim ljudima. Mi smo svoju katarzu prošli i prolazimo. Katarzu čekaju neke druge stranke, rekao je Karamarko

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko osvrnuo se na aferu HAC u kojoj se spominje ime bivšeg HDZ-ovog ministra Kalmete. Uvjeren je da to ne može naštetiti HDZ-u.

- Teško je komentirati predmete koji su u tijeku. S druge strane malo me smeta ova hajka i unaprijed donošenje presuda nekim ljudima. Mi smo svoju katarzu prošli i prolazimo. Neki ljudi koji su pripadali HDZ-u danas su pred sudom i čekaju presude. Prema tome to nama neće naštetiti. Međutim, ponavljam, katarzu čekaju neke druge stranke - izjavio je.

- Umjesto buma, eksplozije i tsunamija investicija kako je bilo predviđeno imamo bum, eksplozije i tsunami poreza - rekao je čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući najave ministra financija Slavka Linića o mogućnosti rasta PDV-a i uvođenja poreza na nekretnine. Upozorio je da se stalno pokušava izvući iz krize na račun onih koji su najnemoćniji, a to nije dobro i HDZ tu ne vidi izlaz.

- Do kuda možemo ići? Kakve će još poreze izmisliti. Porez na zrak, na disanje, na što? - upitao je Karamarko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ne vjeruje ni da će Zakon o strateškim investicijama pokrenuti investicije, jer je zakon konfuzan. HDZ će tek odlučiti kako će se postaviti prema tom zakonu, a u najboljem slučaju, kaže, mogu biti suzdržani. Ipak priznaje da takav zakon treba postojati, jer sustav ne funkcionira.

- Ova Vlada skoro je dvije godine na vlasti i tek sada su se sjetili brusiti taj zakon i to na vrlo loš način - rekao je.

Različite stavove SDP-a i HNS-a oko načina na koji bi se trebali boriti s prekomjernim deficitom za Karamarka su znak da Vlada radi loše.

- Ide sve u smjeru koji smo predvidjeli. Nema gospodarske politike, nema nikakvog pomaka, BDP će sigurno opet pasti, nema investicija. Sve ide u lošem smjeru - kazao je.

Teško mu je predvidjeti kako će gospodarstvo odgovoriti na mjere koje će nam zbog prekomjernog deficita postaviti EK. Upitan može li se dogoditi da Komisija kao preporuku za smanjenje deficita preporuči da se povećaju porezi, čelnik HDZ-a je odgovorio:

- Teško mi je sad to predvidjeti. Teško pitanje je to u ovom momentu za mene. Moguće su tu razne varijante, ali kažem ne idemo u dobrom smjeru, nemamo investicija i ne otvaramo radna mjesta - kazao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 156
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto