Obavijesti

News

Komentari 278

Još jedan goli selfie: Afera 'Oči ka u varena zeca' trese HDZ...

Još jedan goli selfie: Afera 'Oči ka u varena zeca' trese HDZ...
1

Novi broj tjednika Express otkriva: Nakon slika Franje Lucića netko je u javnost plasirao slobodnije fotke drugog HDZ-ovca, protivnika Istanbulske konvencije. Slučajno?

VIDEO

Oni su konzervativci, slave naciju i obitelj, žestoko se protive Istanbulskoj konvenciji, najradije bi da Plenkovića nema na čelu HDZ-a, vole biskupa Košića, Željku Markić i Stiera. Istovremeno, rado se goli i polugoli fotografiraju pametnim telefonima. Jedan pozira kao od majke rođen, navodno tu sliku dijeli i na stranicama za nalaženje partnera. Drugi se fotografira u gaćama, ali i u pozi s glavom među golim ženskim nogama tijekom kunilingusa...

U HDZ-u nije bilo većih seks-afera još od doba kad je dalmatinski makro 2014. godine na suđenju urbi et orbi objavio kako je tadašnji splitsko-dalmatinski HDZ-ov župan Zlatko Ževrnja platio dva puta po 6000 kuna za seks s prostitutkama u zgradi Lazarice, preko puta splitske bolnice. Ževrnja je to tada najoštrije opovrgavao.

Sad su, u nekoliko tjedana, dok se Plenković želi žestoko obračunati s konzervativnom frakcijom, izbile dvije, vruće i prljave. I obje udaraju na zastupnike koji su glasovali protiv Istanbulske konvencije. Nakon što je javnost bila zgrožena seksualno eksplicitnim fotografijama na kojima se vidi lice saborskog zastupnika HDZ-a i požeškog šerifa Franje Lucića, na nekima u eksplicitnoj radnji s djevojkom, a na drugima snima svoj odraz u ogledalu, odjeven samo u gaće, redakcije hrvatskih medija primile su još jedan takav materijal. 

HDZ-ov zastupnik, također protivnik Istanbulske konvencije, na fotografiji koju su objavili dnevno.hr i vijesti.rtl.hr, pozira posve gol, s ponosno izloženom 'alatkom'. Pošiljatelj tih fotografija tvrdio je da to čini zbog licemjerja tog HDZ-ovca, insinuira i o homoseksualnim vezama.

Čuli smo se s nesretnim zastupnikom, ništa nije demantirao.

Premda se i tu radi o eklatantnoj hipokriziji, o dvoličnosti političara koji se s jedne strane predstavlja kao konzervativac koji drži do tradicionalnih vrijednosti i obitelji, a s druge uživa u seksualnim provokacijama, teško je reći da postoji javni interes za objavljivanje njegova identiteta.

Kod Lucića je otpočetka bila riječ o drugoj priči. Osim što je bilo očito da se s ljubavnicama snimao i zabavljao na račun poreznih obveznika (točnije, Hrvatskog nogometnog saveza, u skupom atenskom hotelu), kasnije se ispostavilo da je bio i žrtva ucjene! A ucijenjeni političari teško će djelovati za opću korist... Lucića je jedna žena ucijenila objavom informacija o njegovoj navodnoj vezi s drugom lokalno političarkom!

Poslala mu je pismo:

- Poštovani gradonačelniče, imam jednu Vašu tajnu koja je jako osjetljiva i vjerujem da bi svi mediji voljeli pisati o tome - stoji u pismu koje je Biljana Dumić u travnju 2013. poslala tadašnjem gradonačelniku Pleternice, HDZ-ovcu Franji Luciću.

U njemu je Dumić prijetila da će obavijestiti javnost i Lucićevu suprugu o njegovoj navodnoj povezanosti sa zamjenicom, sadašnjom gradonačelnicom Pleternice Antonijom Jozić, ako ne plati 40.000 eura, tj. 300.000 kuna. Sve je to dio sudskog spisa arhiviranog na Općinskom sudu u Novom Zagrebu.

Lucić je, podsjetimo, zastupnik Hrvatske demokratske zajednice, konzervativac 'ispravnih i moralnih pogleda na svijet'. Taj selfie-golać veliki je vjernik, često ga se može vidjeti u crkvi, a za saborskom govornicom rado kritizira lijevo liberalne medije te poziva narod da slijedi crkveni moral i nauk.

- Mediji jedva čekaju ekskluzivne vijesti vezane uz politiku, a s obzirom da je još mjesec dana do izbora, vjerujem da Vam je u interesu poslušati moj zahtjev - navodi u pismu Biljana Dumić (34), pravomoćno osuđena na uvjetnu kaznu uz rok kušnje od dvije godine zbog pokušaja iznude novca od Franje Lucića.

Uz upute da novac mora ostaviti kod križa na gradskom groblju u Vrbovcu zakamufliran u buket, Luciću prijeti da je 'ne pokušava pronaći' i da 'ne bi bilo pametno da izigrava junaka'. Dumić je Luciću poslala dva pisma predstavljajući se lažnim imenom Petar Perić, jedno 15. a drugo 22. travnja 2013., godine iz pošte u Vrbovcu. Oba puta snimile su je nadzorne kamere u pošti.

Lucić je odmah otišao na policiju i ispričao da su ga zabrinule izjave u pismu da 'mora predati novac', kako ucjenjivač 'nema što izgubiti' te da 'ne bude bahat' i ne prijavljuje ništa policiji. Bio je uvjeren da iza svega stoje politički razlozi te policajcima objasnio da su on i Jozić bliski suradnici već četiri godine te da je njihov odnos isključivo poslovan. Zbog prirode posla više su puta, govorio je Lucić, boravili zajedno na skupovima, kako u zemlji tako i u inozemstvu, pa su tako u veljači i ožujku te godine boravili na seminaru i stranačkom skupu u Opatiji. Tamo je bilo više od 200 ljudi, a oni su bili kao predstavnici grada, odnosno županije.

U dogovoru s policajcima Lucić je 19. travnja 2013. oko 11.30 sati ostavio novac u kuverti kraj križa u buketu, kako mu je Dumić i naredila. Policajci su cijeli dan čekali da netko dođe po novac, a nakon što se nitko nije pojavio, Lucić je uzeo novac i ostavio samo kuvertu u kojoj je bilo njegovo pismo.

U pismu je naveo da pristaje na suradnju i zatražio da mu dostavi neki dokaz o materijalu koji spominje ili garanciju da materijal neće izaći ako ispoštuje njezin zahtjev. Ucjenjivačica tad šalje drugo pismo, u kojem govori da mu ne može dostaviti dokaze da ne bi ostala bez njih te ga uvjerava da će istog trena kada dobije novac sve zapaliti (bez navođenja o čemu se točno radi).

Piše da je 'inače poštena' te mu daje 'prijateljski savjet' da ubuduće bude 'diskretniji'. Dumić su uhitili nakon što je 25. travnja 2013. na groblju preuzela kuvertu s dvije novčanice od 100 kuna, koje je policija obilježila. Odmah je sve priznala te se pokajala.
U svom iskazu u tužiteljstvu otkrila je da je informacije koje je navela u pismu dobila od treće osobe, žene koju je upoznala na internetu.

Kazneno djelo počinila je pritisnuta dugovima i zdravstvenim problemima.

- Za presudu znam jer sam pokušajem lažnih konstrukcija bila neizravni predmet ucjene.Obradom kriminalističke policije i sudskom presudom taj je prljavi pokušaj moga blaćenja i ugroze moje obitelji završio - kazala nam je Antonija Jozić, majka četvero djece i gradonačelnica Pleternice. Franjo Lucić na pozive ne odgovara...

>>> Više pročitajte u novom broju Expressa

PRAVILO 1: Uvijek pazi na kameru. Svoju. Tuđu. A ponajviše na one kamere koje ne vidiš. Ako misliš šarati sa strane, uvijek pazi na kameru.

Ante Wice Picarello, "Seks vodič za političare i one koji to žele biti", 2018. U prodaji na svim kioscima!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 278
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...