Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
85 komentara

Afera Žalac: Za softver dali 13 milijuna, a koštao je samo tri?

U nastavku afere oko softverske tvrtke Ampelos i softvera za koji su dobili 13 milijuna kuna sada je otkriveno da je ta tvrtka sjednim zaposlenim lani potrošila 2,9 milijuna na vanjske usluge koje su platili InfoDomu

Zagreb: Ministrica Žalac o Mercedesu koji je, kako tvrdi, od njenih roditelja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
85 komentara

Ministarstvo koje je do danas vodila Gabrijela Žalac raspisalo je natječaj težak 13 milijuna kuna, a posao je dobila tvrtka Ampelos s jednim zaposlenim i koja je ranije bila blokirana 64 dana. Većina novca u ovom projektu išla je iz EU fondova, a Telegram je sada otkrio i kako kako je Ampelos lani zabilježio rashode od 2,9 milijuna kuna. To se odnosi na vanjske usluge koje su naručivali u prošloj godini. 

Ministri i državni tajnici dolaze u Banske dvore na sjednicu užeg kabineta Vlade NAKNADA ZA NERAD 'Otpremnina' za Žalac: Primat će 19.000 kuna do kraja godine

Naime, tvrtka s jednim zaposlenim na plaći od 2750 kuna izradu softvera za  "cjelovito i funkcionalno programsko rješenje informacijskog sustava za strateško planiranje i upravljanje razvoja koje sadržava registar projekta" morala je naručiti od vanjske tvrtke. 

Ministri i državni tajnici dolaze u Banske dvore na sjednicu užeg kabineta Vlade SPORNI NATJEČAJ MINISTARSTVA 'Dobit od 8 mil. kn ulažemo u edukacije. Nisam dizao novac'

Direktro kompanije Marko Jukić rekao je kako je te usluge naručio od InfoDoma - s kojim se i natjecao za posao. Tvrdi da nije kupio gotovo rješenje, već nadogradio dio svog modula. Iz InfoDoma kažu da su isporučili "uslugu integracije i interoperabilnosti s postojećim sustavima”, te da se “radi o manjem opsegu posla, a time i vrijednosti”.

Vlasnik Ampelosa, Marko Jukić, za 24sata je jučer rekao zašto su se prijavili na natječaj.

- Tvrtka Ampelos od 2012. radi slične softvere i imamo 50 implementacija u Republici Hrvatskoj. Kad se raspisao natječaj, vidjeli smo da imamo dobar dio potrebnih i traženih stvari te smo isporučili softver. Tim poslom se bavim 15 godina i imali smo dovoljno sličnih modula da smo mogli u suradnji s InfoDomom sve obaviti u mjesec dana - kaže nam Jukić i dodaje da su sve što su zaradili uložili u firmu i softvere.

Zagreb: Uručeni ugovori za razvoj otoka čija je ukupna vrijednost preko 17 milijuna kuna VRIJEDAN 13 MIL. KUNA Žalac posao dala firmi s jednim zaposlenim: Bili su i u blokadi?

- Ja nisam sebi isplatio skoro pa ništa. Završili smo tu godinu s 8 i pol milijuna kuna dobiti, a ja taj novac nisam podigao već sam ga iskoristio za edukaciju koja traje godinu dana. Na kraju prošle godine smo potpisali i predali financijsko izvješće. Država je na osnovu toga izračunala koliko smo imali dobiti i naplatila nam porez. Većinu preostalog novca smo iskoristili za implementaciju i edukaciju svih jedinica samouprave, od županija do ministarstava, koje koriste taj softver - ispričao nam je vlasnik Ampelosa.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message