Obavijesti

News

Komentari 3

Afera zlato: Dvojica optuženika nagodila se i dobila blaže kazne

Optužnicu protiv skupine Uskok je podigao lani u prosincu tereteći pripadnike da su prilikom prodaje gotovo 640 milijuna kuna vrijednog zlata utajili preko 200 milijuna kuna proreza i prireza

VIDEO

Dvojica pripadnika skupine optužene da su prilikom prodaje gotovo 640 milijuna kuna vrijednog zlata utajili preko 200 milijuna kuna proreza i prireza, nagodili su se Uskokom na sjednici optužnog vijeća, a o ostalim optuženicima, među kojima su Luka i Ante Gelo, na sljedećoj sjednici.

Tomislav Šikić osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora s tim da će osam mjeseci morati provesti u zatvoru, a preostali dio na uvjetnoj slobodi. Osim toga državi će morati vratiti 36 tisuća kuna materijalne koristi. Vinko Šutalo osuđen je na godinu dana zatvora koja mu je zamijenjena radom za opće dobro, a državi mora vratiti 13 tisuća kuna.

Optužnica protiv 15-orice: Oštetili državu za 200 milijuna
Optužnica protiv 15-orice: Oštetili državu za 200 milijuna

Sljedeća sjednica optužnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda zakazana je za 28. travnja.

Optužnicu protiv skupine pod vodstvom Luke Gale i njegova oca Ante Uskok je podigao lani u prosincu tereteći pripadnike da su prilikom prodaje gotovo 640 milijuna kuna vrijednog zlata utajili preko 200 milijuna kuna proreza i prireza.

Nakon pokretanja istrage Uskok je isticao da su Luka i Ante Gale okupili mrežu tvrtki koje su primale novac iz Italije i prale ga fiktivnom kupovinom zlata, a mediji su tvrdili da je jedna od talijanskih tvrtki s kojima su surađivali povezana je s američkom istragom protiv jednog peruanskog narko kartela.

Riječ je o slučaju otkrivenom nakon krađe zaplijenjenog zlata i novca iz sefa u sjedištu zagrebačke kriminalističke policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca