Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
32 komentara

Agrokor: Kreće isplata cijeloga duga malim dobavljačima...

Mali dobavljači jedina su kategoriji vjerovnika kojima će stara dugovanja, nastala prije pokretanja postupka izvanredne uprave u travnju, biti isplaćena u punom iznosu

Super Konzum Supetar
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
32 komentara

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora u srijedu je donijelo odluku o isplati punog iznosa starih dugovanja svim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima (OPG), obrtnicima i mikro dobavljačima, a riječ je o više od 2.100 dobavljača kojima će, počevši od četvrtka, biti isplaćeno ukupno 132 milijuna kuna, rekao je izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak.

Mali dobavljači jedina su kategoriji vjerovnika kojima će stara dugovanja, nastala prije pokretanja postupka izvanredne uprave u travnju, biti isplaćena u punom iznosu, a riječ je o poduzećima s godišnjim prihodima manjima od 5,2 milijuna kuna ili onima koja su 2016. imala aktivu do 2,6 milijuna kuna i prosječno deset zaposlenika.

Stara će se dugovanja malim dobavljačima namiriti iz 480 milijuna eura kredita ugovorenog početkom lipnja. Agrokor je do sada povukao 320 milijuna eura, od čega bi se s 30 milijuna eura trebali namiriti mali dobavljači. Sa 150 milijuna eura trebao bi se pokriti dio starih dugovanja većim dobavljačima, koji imaju mogućnost osigurati robu koja će im biti plaćena pod istim uvjetima kao i novo financiranje, odnosno da im se ta roba plati na kraju izvanredne uprave uz pravo da im se tada refinancira i stari dug u iznosu od 50 milijuna eura.

Agrokor je otvorio i posebnu adresu e-pošte (platni.promet@agrokor.hr) za dobavljače koji nisu na popisu, odnosno u roku od dva tjedna ne dobiju novac ili uoče određene propuste ili pogreške, za što je ostavljen dio sredstava, kazao je Ramljak.

O isplatama starog duga prema svim ostalim dobavljačima vjerovničko će vijeće odlučivati u drugoj polovini kolovoza. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message