Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
249 komentara

Agrokor Plenkijevom čovjeku za 18 dana platio 825.000 kn

Paralelno dok je naplatio svoje usluge Agrokoru, Šavorićev ured je radio i za jednog od najvećih vjerovnika, VTB banku, a i njima je, prema pisanju Nacionala naplatio sličan iznos kao i Agrokoru

Divulje Plenkovic
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
249 komentara

Odvjetniku Borisu Šavoriću, autoru Lex Agrokor, nedugo nakon što ga je premijer osobno predstavio kao osobu od svog velikog povjerenja na početku pripreme zakona za izvlaštenje Ivice Todorića, Agrokor je za 18 dana rada isplatio novac za koji prosječni hrvatski građanin mora raditi 10 godina, piše Nacional i navodi da je Plenkovićevom čovjeku za Lex Agrokor Agrokor platio 825.000 kuna. 

I svjedočenje Martine Dalić istražiteljima otkriva da odvjetnički ured Borisa Šavorića nije bio angažiran u početnom sastavu tajne skupine koja je pripremala lex Agrokor, nego da je on pozvan naknadno u ured premijera i da ga je predstavio Andrej Plenković.

Dosad se nije znalo da su i oni za svoj angažman dobili novac jer su se povukli ubrzo nakon što je izvanredna uprava preuzela Agrokor. Paralelno dok je naplatio svoje usluge Agrokoru, Šavorićev ured je radio i za jednog od najvećih vjerovnika, VTB banku, a i njima je, prema pisanju Nacionala naplatio sličan iznos kao i Agrokoru. 

Premijer Plenković je inače tvrdio da ne zna koliko  su zarađivali savjetnici koji su prvo napisali zakon, a onda dobili posao u Agrokoru. Čak je tražio da novac i vrate.

Zbog sukoba interesa jer je bila angažirana i Ramljakova tvrtka, smijenio je i Antu Ramljaka. Sada se vidi da su zaradili i oni koje je on uveo u tajnu skupinu koja je izrađivala zakon. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message