Obavijesti

News

Komentari 27

Agrokor ima 267 nekretnina: Prodat će dio svoje imovine?

Agrokor ima 267 nekretnina: Prodat će dio svoje imovine?
1

AIP je identificirao inicijalni popis imovine na kojemu se nalazi sveukupno 267 nekretnina, među kojima su i stambene, trgovačke, poslovne i industrijske nekretnini i pokretna imovina (jahta i helikopter)

VIDEO

U novom mjesečnom izvješću izvanrednog upravitelja Agrokora Ante Ramljaka, navodi se kako je identificirano, u sklopu procjene poslovanja, 143 trgovačkih društava u kojima grupa Agrokor drži udjele, te da je uglavnom riječ o većinskim društvima.

U maloprodaji je 26 poduzeća (uključujući Konzum, Mercator i Tisak te Velpro), u prehrani 33 poduzeća (uključujući Ledo, Frikom, Zvijezdu, Dijamant, Jamnicu i PIK Vrbovec), te u poljoprivredi 17 poduzeća (uključujući Agrokor-trgovinu, PIK Vinkovce, Belje i Vupik).  

U kategoriji 'ostali', koju su nazvali Agrokor imovinski portfelj, nalazi se 67 poduzeća, uključujući Agrokor d.d., 33 operativna društva, 25 holding društava za imovinu i/ili nekretnine, 14 'praznih' poduzeća bez poslovanja i imovine i dva investicijska holdinga.

- Započela je detaljna revizija dugoročnih strateških opcija za svako od 26 poduzeća koja predstavljaju 90 posto novčanih tokova ograničene grupe, a u fokusu je revizije poslovanja omogućiti restrukturiranje svih tih poduzeća da bi se ograničili gubici i u konačnici poslovali profitabilno te ostvarivali pritok novca na način koji je u skladu sa standardima u industriji. Uspostavljen je Agrokorov imovinski portfelj (AIP)  za dijelove grupe koji nisu očigledno povezani. U tu kategoriju spada 67 poduzeća, od kojih je 14 'praznih'. AIP je identificirao inicijalni popis imovine na kojemu se nalazi sveukupno 267 nekretnina, među kojima su i velike razvojne građevinske lokacije, stambene, trgovačke, poslovne i industrijske nekretnine, zemljišta i pokretna imovina (jahta i helikopter). Operativna poslovanja ili imovina od kojih se očekuje određena vrijednost potom će biti uključeni u postupak prodaje. U tijeku je pravno i poslovno dubinsko snimanje određenih poduzeća kako bi ih se pripremilo za prodaju - navode iz Agrokora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić