Obavijesti

News

Komentari 46

Agrokor u Srbiji: Pojačat će se kontrola svih deviznih plaćanja

Agrokor u Srbiji: Pojačat će se kontrola svih deviznih plaćanja
1

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je u subotu da će Vlada Srbije i Narodna banka Srbije (NBS) pripremiti plan kako bi se osiguralo da novac iz tvrtki povezanih u sustav Agrokora ne odlazi iz Srbije

VIDEO

Na tvrtke u Srbiji povezane u sustavu Agrokora bit će primijenjena pojačana kontrola deviznih plaćanja kako bi se spriječio odljev kapitala, što će biti regulirano zakonskim mehanizmima koje ima Narodna banka Srbije (NBS), objavio je u nedjelju beogradski tisak.

Pozivajući se na svoje izvore, list "Politika" piše da Narodnoj banci te mehanizme omogućava Zakon o deviznom poslovanju - propis koji uglavnom postoji u tranzicijskim ekonomijama, a središnjoj državnoj banci omogućava kontrolu kapitalnih transfera prema inozemstvu.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić najavio je u subotu da će Vlada Srbije i Narodna banka Srbije (NBS) pripremiti plan kako bi se osiguralo da novac iz tvrtki povezanih u sustav Agrokora ne odlazi iz Srbije.

"Ovdje zasad nemamo probleme, ali nećemo da nam se pojave... Ne možemo i nećemo svi potonuti s 'Agrokorom", izjavio je Vučić na tiskovnoj konferenciji nakon sastanka s tvrtkama koje opskrbljuju Mercator S.

Vučić je djelatnicima tvrtke Mercator S koja posluje kao dio koncerna Agrokor poručio da mogu mirno spavati jer je Mercator u Srbiji "dobra kompanija".

On je podsjetio da u sustavu Agrokora u Srbiji ima oko 12.000 zaposlenika, od kojih je u "Mercatoru" 8900, dok su ostali u tvrtkama Frikom, Dijamant i Mivela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1