Obavijesti

News

Komentari 40

Ahmetović ljuta na HRT: Raskol u SDP-u među top događajima, ali ništa o presudi HDZ-u i Žalac

Ahmetović ljuta na HRT: Raskol u SDP-u među top događajima, ali ništa o presudi HDZ-u i Žalac

Imali ste uvodni prilog gdje je bilo važno reći da se raskolio SDP, a ovo je nevažno za javnost, rekla je Ahmetović, koja je istaknula i da je godinu obilježilo katastrofalno vođenje pandemijske krize

VIDEO

U Otvorenom HTV-a političari su sinoć komentirali glavne događaje koji su obilježili ovu godinu, a SDP-ovu Mirelu Ahmetović naljutio je uvodni prilog u emisiji.

- Ova je godina obilježena presedanom u povijesti RH, pravomoćnom presudom protiv čitave stranke za koruptivne radnje, odnosno izvlačenje javnog novca za svoj interes. Nitko o tome niti A u uvodnom prilogu, ističe. 

Dodaje da se nije raskolila stranka, dakle SDP, već Klub, a radi se o 36 ljudi, a sada ih čini 18. Rekla je da joj je drago da je imala mogućnost "ukazati na dosljednost HRT-a i na tretman kakav imaju druge stranke". 

- Osim toga se dogodio "spektakularni događaj da je uhićena aktualna članica predsjedništva HDZ-a, Gabrijela Žalac, zbog priskrbljivanja materijalne koristi iz javnih sredstava. Uhićena je zahvaljujući europskim pravosudnim tijelima, dok su istodobno hrvatska pravosudna tijela zataškala taj slučaj, nitko o tome ni A na javnoj televiziji.  Voditelj Mislav Togonal rekao je da je radio emisiju o tome i na radiju i na televiziji.

Berin ili Grbinov SDP? Evo zašto je tako teško reći koji je lošiji...
Berin ili Grbinov SDP? Evo zašto je tako teško reći koji je lošiji...

- Imali ste uvodni prilog gdje je bilo važno reći da se raskolio SDP, a ovo je nevažno za javnost - nastavila je Ahmetović dodajući da je ovu godinu obilježilo i katastrofalno vođenje pandemijske krize.

HDZ-ova ministrica Nina Obuljen Koržinek odgovorila joj je da ne etiketira novinare ni HRT na ovaj način. 

- Mislim da to nije primjereno, za tim nema potrebe. Vaš se Klub raskolio, nemojte se uzrujavati, možda da se HDZ-ov klub raskolio isto bi se to možda objavilo u prilogu. To se zove novinarska sloboda, mislim da nije primjereno da se na ovakav način to radi, govorim kao ministrica koja je zadužena za to, ističe Obuljen Koržinek.

- Nevjerojatno mi je kako se ministrica s pozicije ministrice usuđuje docirati, na lakonski način govoriti o tome da se neprimjereno obraćam novinarima. Ja sam iznijela notornu istinu. Ona je čista pogreška novinarke koja je rekla da se raskolila stranka. Ovdje se govori o raskolu SDP-a, a prešućuje se upravo ono što je itekako obilježilo godinu. To su dva skandalozna događaja za HDZ - odgovorila je Ahmetović.

Čudan slučaj HDZ-ovca: Ovo je političar koji je pao na testu za pročelnika. Ipak su ga uhljebili
Čudan slučaj HDZ-ovca: Ovo je političar koji je pao na testu za pročelnika. Ipak su ga uhljebili

- Izuzetno smo loši u procijepljenosti, to nam je možda gurnulo u referendum i raskoljavanje društva te sve ostalo što je uzrokovalo to katastrofalno vođenje. Ne postoji niti obnova nakon katastrofalnih potresa. Ljudi danas sjede u kontejnerima, smrzavaju se, tamo i umiru. Jedino čega se sjećamo jest dobacivanje lopticama između gospodina Damira Vanđelića, dakle bivšeg ravnatelja Fonda i ministra Darka Horvata koji u svakom svojem nastupu govori ljudima "obnova tek što nije počela". To je realnost, a ne rast BDP-a, koji pozdravljam. Ali to nije zasluga Vlade već turističkih djelatnika koji su dali sve od sebe da barem ta turistička sezona uspije i da doprinesu svojoj državi, društvu jer su shvatili da nitko drugi neće priskrbiti njihovoj djeci i njihovoj egzistenciji - rekla je Ahmetović, a Koržinek joj je odgovorila:

- Ne znam kako reagirati. Turističke sezone ne bi bilo da nije bilo brze intervencije Vlade i spašavanja 700 tisuća radnih mjesta, to je i vama jasno, s tim se bavite. Govoriti ovako o obnovi - vi ste iz Omišlja, vjerojatno vam je to dalje, ja se time bavim svaki dan i to već jako dugo. Ne može se obnoviti niti Zagreb niti Petrinja, odnosno Sisačko-moslavačka i susjedne županije u mjesec ili dva, kako vi pokazujete. Naravno da neke stvari mogu ići brže, međutim, sutra ćemo na obljetnicu potresa prezentirati sve ono što je napravljeno i za hitno zbrinjavanje, za sanaciju infrastrukture, i pomoć građanima, ističe. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca