Obavijesti

News

Komentari 6

Qantas i Singapore Airlines su prizemljili sve Airbuse A380

Qantas i Singapore Airlines su prizemljili sve Airbuse A380
13

Ovo je prvi veliki kvar na najvećem avionu na svijetu. Qantas je privremeno prizemljio sve letove na kojima vozi A380. Neki mediji javljali su čak i kako se avion srušio

VIDEO

Zrakoplov Airbus A380 australske kompanije Qantas, koji je letio iz Londona preko Singapura za Sydney, morao je u zraku isključiti jedan motor. Avion sa 433 putnika i 26 članova posade prislino je sletio zbog kvara samo nekoliko minuta nakon što je poletio sa piste u Singapuru. Pilotima su instrumenti signalizirali grešku na jednom od motora. Zbog toga su preventivno ispustili gorivo iznad indonezijskog otoka Batam te su se odlučili vratiti za Singapur. Neki indonezijski mediji čak su javili kako se avion srušio. Javili su da su stanovnici otoka Batam nakon što su čuli eksploziju i vidjeli dim kako suklja iz lijevog krila, pronašli i odlomljeni dio za koji vjeruju da pripada Airbusu. 

- Prije nego što su dijelovi aviona počeli padati čuo sam glasni prasak. Zvučalo je kao da je netko bombu bacio - ispričao je jedan od svjedoka. 

Pilot je o kvaru na motoru upozorio kontrolu leta i ostale zrakoplove u blizini. Čim je sletio, zrakoplov su okružili vatrogasci i vozila hitne pomoći. Iz kompanije Qantas ističu kako se nitko nije ozlijedio u prisilnom slijetanju. 

- Obavijstili su nas o kvaru na zrakoplovu. Pilot je izvrsno reagirao i opravdano se vratio u Singapur. Vidjeli smo da su neki mediji prenijeli kako se avion srušio, no to nikako nije istina. Nijedan Qantasov avion nije se srušio - poručuju Australci. 

CNN javlja kako će nakon kvara motora privremeno prizemljiti sve letove Airbusa A380.

Komad aviona ozlijedio dijete

Djelatnica škole Elsadai na otoku Batam u Indoneziji promatrala je Qantasov zrakoplov kako se kreće zrakom te je odjednom čula zvuk koji je bio sličan velikoj eksploziji. primijetila je kako avion vrluda nebom, što je priopćila i ravnateljici škole, Chrysty Sembel. Komad metala težak tri kilograma koji je pao s aviona udario je i u učionicu u kojoj su bila 23 učenika. Lakše je ozlijeđen jedan učenik, a metal sa zrakoplova je ostavio rupu na krovu škole. Komadići metala sa aviona pali su na područje Indonezije, a za sada se ne zna je li još tko ozlijeđen.  

Singapore Airlines otkazao let avionima Airbus A380

Tvrtka Singapore Airlines otkazala je sve letove zrakoplovima Airbus A380 zbog problema koje su imali Qantas Airways. Iz singapurske tvrtke su izvijestili kako zbog sigurnosti žele provjeriti sve zrakoplove kako bi bili uvjereni da je sve u redu. Tvrtka ima 11 zrakoplova Airbus A380 u svojoj floti, a sve su poslali na servis.

Putnici čuli glasnu eksploziju

Putnici aviona koji je prisilno sletio zbog kvara motora ispričali su kako su čuli glasni prasak nakon čega su vidjeli kako otpadaju dijelovi metala.

 - Samo sam čuo glasnu eksploziju sličnu pucnju iz pištolja. Dio metala s površine aviona se odlomio te su se mogle vidjeti i slomljene žice iznutra - rekao je putnik Tyler Wooster. Neil Shephard je istaknuo kako ih je pilot upozorio na tehnički kvar zrakoplova te su kružili oko zračne luke oko sat vremena kako bi ostali bez goriva. Putnike su svemu obavještavali kako ne bi počeli paničariti. Srećom, nitko iz aviona nije ozlijeđen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa