Obavijesti

News

Komentari 3

Akcija Dumovca: Zmija se na Vrbanima uhvatila u mišolovku

Akcija Dumovca: Zmija se na Vrbanima uhvatila u mišolovku
2

Nije duža od 10 centimetara! Vodu je pila iz čepa boce za ulje. Imajte na umu i da mnoge životinjice žive u našem gradu. Dio su njegove bogate bioraznolikosti - apeliraju iz Dumovca

Na zagrebačkim Vrbanima prije nekoliko je tjedana spašena malena zmija smukulja. Zalijepila se na ljepilo za miševe, pa se u spašavanje uključio Azil Dumovec koji je preuzeo zmiju. 

- Iako na prvoj fotografiji izgleda ogromno, tek će vam fotografije iz oporavilišta za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba razotkriti njezine prave dimenzije. Nije duža od 10 centimetara! Vodu je pila iz čepa boce za ulje - napisali su iz Dumovca na svom Facebook profilu. Dodali su kako su je u oporavilištu uspješno očistili od ljepila te vratili u prirodu.

- Ako sunčanije dijelove vikenda namjeravate provesti u prirodi, budite svjesni da je oko vas mnoštvo malih životinja! Čuvajte ih! Ako koju ugledate, nemojte je uznemiravati! Nastavite svojim putem. Divlje se životinje ne smiju dirati! Iza sebe u prirodi ne ostavljajte smeće ni otpad! Imajte na umu i da mnoge životinjice žive u našem gradu. Dio su njegove bogate bioraznolikosti - apeliraju iz Dumovca.