Obavijesti

News

Komentari 108

Prije izručenja Beogradu Šarić sletio u Podgoricu kod majke

Prije izručenja Beogradu Šarić sletio u Podgoricu kod majke
8

Narkobos Darko Šarić lociran je u Južnoj Americi. Prije mjesec dana poručio je preko odvjetnika da će se predati. Osumnjičen je za krijumčarenje 5,6 t kokaina

VIDEO

Narkobos Darko Šarić (44) uhićen je u zajedničkoj akciji Srbije i Crne Gore, piše Blic . U utorak iza 9 sati je objavljeno da je u pratnji specijalaca sletio u zračnu luku u Beogradu. Prvo su ga odveli u policiju gdje je identificiran, a nakon toga na sud koji mu je odredio pritvor.

Predao se u Južnoj Americi

Oko 12 sati održana je konferencija za novinare na kojoj su između ostalih govorili prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić te ministar pravosuđa Nikola Selaković.

VIDEO

Rekli su da je u okviru Srpske sigurnosne službe (BIA) organizirana posebna grupa ljudi koja je Šarića tražila oko devet mjeseci. Šarić se skrivao na teritoriju nekoliko zemalja Južne Amerike. Nakon što je uhićenje postalo izvjesno, prije oko mjesec dana, policiji se javio Šarićev odvjetnik i ponudio je predaju. Srpske vlasti su na to pristale kako bi se izbjeglo krvoproliće.

- Posebna radna grupa koja je formirana za koju javnost nije znala, u skladu s našim propisima unutar BIA-e, primjenjivala je najsloženije metode i sredstva za tajno praćenje klana i obitelji 270 dana - rekao je Vučić. Nakon predaje Šarića su prvo avionom prebacili u Crnu Goru. Naime, jedini uvjet za predaju je bio da slete u zračnu luku u Podgorici kako bi se Šarić na pola sata susreo s majkom, suprugom i sinom.

Iz Podgorice je zrakoplovom prebačen u Beograd. Sumnja se da je u Srbiji "oprao" najmanje 22 milijuna eura te da je odgovoran za krijumčarenje 5,6 tona kokaina.

Imao nekoliko plastičnih operacija

Iako je B92 prvo objavio da Šarić nije mijenjao izgled te da je samo smršavio, sada je objavio da je Šarić ipak imao više plastičnih operacija.

Akcija "Balkanski ratnik"

Šarić, koji je rodom iz Pljevalja, se u medijima prvi put "pojavio" 2009. godine kada je urugvajska policija zaplijenila 2,8 tona kokaina na jahti koja je plovila pod britanskom zastavom. Tada su u akciji "Balkanski ratnik" uhićena dvojica srpskih državljana, a srpska policija je na listi osumnjičenih imala Darka Šarića no nisu ga uhitili.

Raspisali međunarodnu tjeralicu

Međunarodnu tjeralicu za njim su raspisali u siječnju 2010. godine i to više od mjesec dana nakon što su ga u suradnji s francuskim vlastima pokušali uhvatiti u Parizu. Šarić je iz Pariza letio u Crnu Goru i tada se dogodilo nešto što srpska policija dosad nije logično objasnila. Naime, prema Interpolovim pravilima mogli su u samo 15 minuta aktivirati hitnu crvenu tjeralicu i Šarić bi bio uhićen nakon slijetanja u Podgoricu. No Srbija o akciji nije obavijestila Crnu Goru.

Šarić je nakon toga nestao i mediji su pisali da se skriva u Africi, Južnoj Americi, Europi.

Šarić raspisao nagradu za ubojstvo Borisa Tadića?

Mediji su pisali i kako je Šarić navodno raspisao nagradu za ubojstvo Borisa Tadića i Ivice Dačića . Srpska sigurnosna služba BIA dobila je navodno dojavu od jedne europske službe da je Šarić napravio listu za 'odstrel'.

Šarić je imao hrvatsku putovnicu?!

Crnogorski odnosno srpski narkobos, imao je, prema pisanju medija, i originalnu hrvatsku putovnicu koju mu je izdao konzulat u Tuzli. Pretpostavlja se i da je prije  izdavanja putovnice imao i hrvatsku osobnu iskaznicu sa svojom fotografijom. Izvor iz MUP-a Srbije rekao je da Šarić nije koristio te dokumente od kada je za njim izdana tjeralica.

Crnogorski političar: Dačić i Vučić štitili su Šarića

Nebojša Medojević , član predsjedništva crnogorske oporbene stranke Demokratski front (DF), optužio je prošle godine Ivicu Dačića i Aleksandra Vučića, šefove srpske vlade, da štite odbjeglog Darka Šarića. Medojević je, kako prenose podgoričke Vijesti, optužio Dačića i Vučića da su "dio balkanske konfederacije organiziranog kriminala". Članovi te skupine, prema Medojeviću, su i crnogorski lideri, a iza svih njih stoji Stanko Subotić Cane.

- Promjena vlasti u Srbiji dovela je do obnavljanja utjecaja balkanske mafije i to preko Dačića kojeg je Šarić ucijenio - kaže Medojević. Podsjeća da je Vučić u više navrata najavljivao uhićenje Šarića. No, do toga još nije došlo.

Uhićen i Šarićev brat

Šarić je sumnja se, organizirao mrežu ljudi koji su krijumčarili drogu iz Latinske Amerike u Europu. Terete ih i da su prali novac od trgovine drogom koje su "ubacivali" u srpsku privredu u vrijeme privatizacije. Zbog toga su istraživani i osuđivani različiti privrednici i odvjetnici koji su surađivali sa Šarićem i njegovim ljudima. Šarić bi se trebao pred sudom pojaviti 24. ožujka kada se nastavlja suđenje pripadnicima njegove organizacije . Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 39 članova Šarićeve grupe, na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu naći će se, osim Šarića, 11 optuženih, jer je njih 16 u bijegu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svjedoka suradnika.

Godine 2010. uhićen je i Šarićev brat Duško kojem se zbog kokaina i pranja novca sudi u Crnoj Gori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa