Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

AKCIJA: Uplatama dobrih ljudi do nužnih 158.000 kn

Za nabavku aparata koji teško bolesnoj djeci olakšava disanje do sada je prikupljeno nešto više od 50.000 kuna, no to još uvijek nije dovoljno

Miranda Čikotić
Foto: Miranda Čikotić
3 komentara

Pulsni generator Vest još je nedostižan teško bolesnoj djeci iz Udruge Anđeli. Riječ je o aparatu koji djeci olakšava disanje, čisti pluća i doslovno produljuje život. Cijena mu je 158.000 kuna, pa je redakcija 24sata zajedno s Anđelima pokrenula akciju za skupljanje tog novca. Do sada je prikupljeno nešto više od 50.000 kuna, a redakcija 24sata dala je prve 24.000, ne samo s namjerom da pomogne, nego u nadi da će ostali donatori, osobito tvrtke, slijediti isti primjer. Do sada su donatori ipak mahom bili obični, humani ljudi.
Uglavnom sva djeca s najtežom invalidnošću imaju i teške respiratorne probleme, koji ih zbog čestih upala na kraju vode u smrt.
Na ovaj uređaj, koji za njih život znači, čeka četiri stotine djece. Predsjednica Udruge Dijana Aničić kaže da će u Udruzi zaposliti jednu osobu koja će biti zadužena samo za rad na pulsnom generatoru Vest. Potrebe su tolike da će se djeca izmjenjivati na jednom uređaju i bilo bi idealno kad bi se mogla nabaviti dva uređaja.
- Jedan koji bi stalno bio u Udruzi na raspolaganju djeci i drugi s kojim bi se išlo po kućama i tretiralo nepokretnu djecu - rekla je Aničić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message