Obavijesti

Promo sadržaj

Akcijom “Zajedno za vatrogasce” prikupljeno gotovo 60 000 kn

Akcijom “Zajedno za vatrogasce” prikupljeno gotovo 60 000 kn
5

Vatrogasci dva DVD-a Splitsko-dalmatinske županije dobivaju novu vrijednu opremu

U dvomjesečnoj akciji „Zajedno za vatrogasce“ Blitz-CineStara prikupljeno je 58.700 kn za nabavu prijeko potrebne opreme za vatrogasce Splitsko-dalmatinske županije. Posjetitelji najvećeg kinoprikazivača sudjelovali su u akciji kupnjom Vatrogasnog menija, pri čemu je dio iznosa išao direktno u fond pomoći za vatrogasna društva. Prikupljenim sredstvima kupljena je vatrogasna oprema prema ponudama koja su prikupila društva, a veći dio donirane opreme već je pristigao dobrovoljnim vatrogasnim društvima Selca i Muć. 

Blitz-CineStar je organizacijom ove akcije želio iskazati zahvalnost vatrogascima na vrijednom i plemenitom angažmanu u očuvanju sigurnosti svojih sugrađana te pružiti konkretnu pomoć za njihov daljnji rad, a akciju je izravnim sudjelovanjem podržao i veliki broj posjetitelja CineStarovih kina. Od 8. studenoga 2017. do 8. siječnja 2018. akcija je provedena kroz prodaju posebno kreiranog Vatrogasnog menija koji se mogao kupiti u CineStar kinima diljem Hrvatske, a od svakog prodanog menija 10 kuna je donirano u svrhu nabave vatrogasne opreme. 

„Najčešće ne razmišljamo o ljudima koji brinu o našoj sigurnosti dok se ne nađemo u opasnosti, kao što se to dogodilo ljetos u nekoliko navrata. Kako bismo pokazali da cijenimo njihov trud i hrabrost odlučili smo pokrenuti akciju „Zajedno za vatrogasce”, a posebno smo ponosni i na naše posjetitelje koji su prepoznali vrijednost ove inicijative te su ju u velikom broju i podržali.“, izjavila je izvršna direktorica i članica Uprave Blitz-CineStara Jadranka Islamović

Kad su požari u pitanju, za sigurnost hrvatskih građana brine 60 663 vatrogasca okupljenih u 1 891 dobrovoljnom vatrogasnom društvu i 82 profesionalne vatrogasne postrojbe. Njihova požrtvovnost i hrabrost došla je do izražaja i tijekom prošle godine, u borbi s požarima na području Dalmacije, prilikom čega je u kratkom vremenu uništena i velika količina vatrogasne opreme. Problem s adekvatnom vatrogasnom opremom nerijetko imaju manja dobrovoljna vatrogasna društva, a veliki broj njih je i tijekom prošle godine bio angažiran u gašenju spomenutih požara.

„Protekla godina je bila izuzetno zahtjevna u svim pogledima djelovanja društva. Imali smo jako puno intervencija, po nekoliko u danu,a znale su trajati i više tjedana. U takvim okolnostima smo izgubili, potrošili i dokrajčili dosta opreme koje smo posjedovali. U obnovu naše dotrajale opreme uključio se Blitz-CineStar i njegovi posjetitelji s iznosom od 44.000,00 kuna, pa su nam tako kupili radio stanice sa pripadajućom opremom, svjetiljke, lance za hidraulične alate i zračne jastuke za tehničke intervencije. Sva ta oprema nam je od neizmjerne važnosti jer nam je potrebna kako bi mogli uspješno reagirati na vatrogasnim intervencijama i tako spašavati ljudske živote i imovinu. Veliko hvala od srca Blitz-CineStaru i našim sugrađanima – nećemo vas iznevjeriti i ustrajat ćemo još snažnije u našem humanitarnom radu.“, izjavio je zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Muć Božo Delić

Požarima su tijekom prošle godine najviše bile pogođene Splitsko-dalmatinska, Šibensko-kninska i Zadarska županija, a uz lokalne vatrogasne snage u gašenju požara bili su angažirani i vatrogasci iz cijele države. 

„Vjerujemo da je pokrenuta akcija probudila osjećaje i kod drugih koji će se ugledati u Blitz-CineStar te da će i oni pomoći u nabavci opreme, čime ćemo biti spremniji i sigurniji na terenu. Nerijetki su požari u ljetnim sezonama koji pak znaju završiti katastrofalno te je uistinu od životne važnosti vatrogasce adekvatno opremiti. Blitz-CineStaru od srca zahvaljujemo sto su prepoznali naše potrebe i na ovaj način nam pružili potporu, kao i svima onima velikog srca koji su sudjelovali u akciji – molimo ih da se nastave odazivati ovakvim i sličnim akcijama. Svi imamo isti cilj, čuvati našu prirodu, našu imovinu i, najvažnije od svega, zaštititi naše najmilije.“, ističe predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Selca Tino Štambuk.

Protupožarna sezona 2017. i službeno je ocijenjena kao jedna od najzahtjevnijih u proteklih nekoliko desetljeća. Prema podacima Vatrogasnog operativnog središta DUZS-a, na području cijele Republike Hrvatske od 1. siječnja do 30. rujna 2017. zabilježeno je 6.230 požara raslinja, što je povećanje za 54,44 % u odnosu na cjelogodišnji prosjek (4.034) zadnjih 11 godina. Na priobalju su izbila 3.802 požara raslinja, što predstavlja povećanje za 51,47 % u odnosu na prosjek u zadnjem desetljeću. Opožareno je 100.767 ha, što je povećanje za 277,54 % u odnosu na cjelogodišnji višegodišnji prosjek (26.690 ha). 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu
Od 22. do 27. travnja, održavaju se besplatni Dani tehničke ispravnosti motocikala
PROMO

Od 22. do 27. travnja, održavaju se besplatni Dani tehničke ispravnosti motocikala

Broj novoregistriranih motocikala u porastu