Obavijesti

News

Komentari 7

Ako može Hrvatska...: Slovenci spremni za svoj 'lex Mercator'

Ako može Hrvatska...:  Slovenci  spremni za svoj 'lex Mercator'
1

Radilo bi se o posebnom zakonu, lex specialis, po uzoru na Hrvatsku koja je donijela "lex Agrokor". Žele zaštititi postojeću stabilnost tvrtke koja u Sloveniji ima više od 10.000 zaposlenih

VIDEO

Bude li potrebno, Slovenija je poslovanje i radna mjesta u Mercatoru spremna zaštititi i zakonom, izjavio je slovenski ministar za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Počivalšek je tu izjavu novinarima dao prilikom svečanog polaganja temeljnog kamena za novi pogon farmaceutske tvrtke Lek u mjestu Prevalje, ali nije iznio pojedinosti, objavio je mariborski list "Večer".

Po svoj prilici bi se radilo o posebnom zakonu, lex specialis, po uzoru na Hrvatsku koja je donijela "lex Agrokor". Taj zakon treba omogućiti restrukturiranje koncerna koji je i vlasnik slovenskog trgovačkog lanca, te zaštititi hrvatski financijski sektor, dobavljače i zaposlene.

Prije izjave Počivalšeka, s glavnim direktorom Mercatora Tomislavom Čizmićem i regionalnim direktorima tog lanca u Srbiji i Crnoj Gori sastao se slovenski premijer Miro Cerar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U izjavi nakon sastanka naglasio je da bez obzira na vlasništvo treba zaštititi postojeću stabilnost tvrtke koja u Sloveniji ima više od 10.000 zaposlenih i glavni je kanal za plasman slovenske prehrambene industrije u zemlji i regiji. 

No, za sada nema nikakvih potvrda za spekulacije o mogućem odljevu financijskih sredstava iz Mercatora u Agrokor, kazao je Cerar. Dodao je da vjeruje da će to potvrditi i skorašnji sastanak Mercatorova nadzornog odbora.

U Sloveniji se ne vodi nikakav postupak niti istraga o poslovanju Mercatora, potvrdila je policija, navodi mariborski list.

U vezi s Agrokorom i Mercatorom slovenska vlada prati stanje i bude li potrebno spremna je pravovremeno reagirati, rekao je Cerar. O poslovanju Mercatora u Srbiji u utorak je  telefonski razgovarao i sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a