Obavijesti

News

Komentari 139

'Ako postoje kafići za Hrvate i Srbe onda tu neće biti sreće'

'Ako postoje kafići za Hrvate i Srbe onda tu neće biti sreće'
1

Table su već postavljene ne mislim da bi ih trebalo skidati, treba naći kako da nitko iz te priče ne izađe povrijeđen, rekao je predsjednik o dvojezičnosti u Vukovaru

VIDEO

Table su već postavljene i ne mislim da bi ih trebalo skidati, treba naći kako da nitko iz te priče ne izađe povrijeđen. Nedostaje razgovora o društvenim problemima. Vjerujem da je hrvatsko društvo dovoljno zrelo da nađe konsenzus o nekim temeljnim pitanjima, rekao je predsjednik Ivo Josipović o problemu dvojezičnosti u Vukovaru u ponedjeljak navečer za HRT. 

Josipović je rekao i kako nudi javnu raspravu na tu temu te vjeruje kako dijalog koji nudi služi postizanju rješenja kojim će svi biti zadovoljni. 

- Ako postoje kafići za Hrvate i za Srbe onda tu neće biti sreće, treba uvažavati ljude s kojima se živi - rekao je Josipović. 

Komentirao je i svoj skorašnji posjet Beogradu i odnose sa srpskim predsjednikom Tomislavom Nikolićem i rekao kako će o događajima u Vukovaru morati razgovarati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Hrvatska ne štiti komunističke zločine"

Josipović je komentirao i slučaj 'Lex Perković' i rekao kako sam zakon ima malo veze s imenom čovjeka kojeg kolokvijalno nosi.

- Nisam se previše gurao u tu temu, no smatram kako zakon moramo uskladiti s onim što smo potpisali - rekao je Josipović i negirao tvrdnje kako se o cijelom slučaju nije dovoljno izjašnjavao. 

- Možda sam bio pomalo suzdržan i zbog činjenice kako je sin Perkovića moj savjetnik, što je bila neracionalna odluka - kaže Josipović.

- Bez obzira da li je Perković kriv ili nije njegov sin s tim nema veze - dodao je Josipović te naglasio kako je vrijeme da završimo priču s 'Lex Perković' i krenemo dalje.

- Tvrdnje da Hrvatska štiti komunističke zločine nije točna - rekao je Josipović.

"Hrvatski vojnici neće sudjelovati u akcijama u Siriji"

Što se tiče stanja u Siriji, Josipović je rekao da treba zaustaviti krvoproliće koje se događa u toj zemlji. 

 - Ako nije mogući postići rješenje mirnim putem, onda bi o intervenciji trebalo odlučivati vijeće UN-a - rekao je Josipović i naglasio kako hrvatski vojnici sigurno neće sudjelovati u bilo kakvim akcijama u Siriji.

"Sporost birokracije koči investitore"

Sporost birokracije koja koči investitore trebala bi se moći lako riješiti. U naš mentalitet ugrađena je antipoduzetnička klima. Kreativnost i inovativnost moramo dodatno valorizirati i svladati otpor i filozofiju po kojoj nije dobro da netko u Hrvatsku dolazi zaraditi. Važno je da taj plati porez i plaću radnicima, rekao je Josipović. 

Osvrnuo se i na stanje u pravosuđu. Rekao je kako je ono daleko od zadovoljavajućeg, ali je naglasio da je Hrvatska ipak provela određene reforme. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...