Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

'Ako se dosad nismo dogovorili, ne vjerujem ni da ćemo i sutra'

Na izvanrednim izborima za županijsku skupštinu koja broji 33 vijećnička mjesta, njih 14 vijećnika osvojio je HDZ s koalicijskim partnerima. Njima bi pet HSP-ovih vijećnika bilo dovoljno da formiraju većinu

Zagreb: Klub zastupnika Neovisni za Hrvatsku održali konferenciju za medije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10 komentara

Nakon prijevremenih izbora u Ličko-senjskoj županiji nema dogovora tko bi trebao formirati većinu u županijskoj skupštini. Konstituirajuća sjednica trebala bi biti u utorak 9. travnja i konstituirajuća sjednica. U dosadašnjim pregovorima HSP koje vodi Karlo Starčević nije se dogovorio s HDZ-om, ali ni nezavisnom listom Darka Milinovića.  

- Vidjet ćemo što će biti hoće li sutra uoči ili na samoj sjednici biti nekakvih korekcija ili neće uoči, ali ne vjerujem u to. Ni s Darkom Milinovićem niti s HDZ-om nismo našli zajednički jezik. Na tome i ostajemo - kazao je čelnik HSP-a i gradonačelnik Gospića. Potvrdio je da ima puno problema u pregovorima i riječ je, kaže, o povijesnim problemima koji se ne mogu očistiti preko noći. 

- Mi smo decidirano tražili novi put i novi razvoj Like. Nije se nitko očitovao, prema tome mi ustrajemo na tome da ćemo ići sami ako dođe do novih izbora i više sam nego uvjeren da ćemo osvojiti apsolutnu većinu i mjesto župana - kazao je. 

Na putanje je li za Ličko-senjsku županiju izvjesniji dogovor ili novi izbori, odgovorio je: 

- Teško mi se očitovati, ako se nismo do sada dogovorili ne vjerujem da ćemo i sutra - poručio je Starčević. 

Na izvanrednim izborima za županijsku skupštinu koja broji 33 vijećnička mjesta, njih 14 vijećnika osvojio je HDZ s koalicijskim partnerima. Njima bi pet HSP-ovih vijećnika bilo dovoljno da formiraju većinu i preuzmu vlast u županiji.

Druga po snazi s osam mandata je lista župana Darka Milinovića, koji je nakon razlaza s HDZ-om na izbore izašao sa svojom nezavisnom listom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message